Castelló activa un dispositiu de vigilància i reforç policial en Nit de Cap d'Any

El Cecopal acorda denegar l’autorització per a la celebració de la Sant Silvestre amb la finalitat de previndre situacions de risc

Castelló activa un dispositiu de vigilància i reforç policial en Nit de Cap d'Any
30/12/2021 -

L’Ajuntament de Castelló activarà un dispositiu policial especial durant el dia de Nit de Cap d’Any per a vetlar per la seguretat i pel compliment de les mesures de prevenció davant la covid-19. En concret, s’implementarà un dispositiu de vigilància i reforç de la presència policial en aquelles activitats que desenvolupen esdeveniments extraordinaris amb motiu de la celebració de Nit de Cap d’Any. En aquest sentit, per exemple, es posarà en marxa un reforç del dispositiu i es tallarà al trànsit l’entorn de la Porta del Sol, davant la previsió que puga donar-se aglomeració de persones amb motiu de les campanades. L’augment de la presència policial en aquest enclavament vetlarà per la seguretat i pel compliment de les mesures de prevenció per a evitar la propagació de la covid-19.

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) s’ha reunit aquest dijous per a abordar la situació epidemiològica a Castelló. Així, segons les últimes dades publicades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la incidència acumulada se situa a la ciutat en 862,22 casos (quasi cent més que la setmana passada) i s’han detectat un total de 1.513 positius en els últims 14 dies.

L’alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha recalcat la importància d’extremar la prudència en aquestes dates. “Castelló està registrant, com la resta de municipis, un augment de contagis per la nova ona del virus i per això és molt necessari que tots i totes mantinguem una actitud de màxima prudència i complim amb les mesures de prevenció com l’ús de la màscara, la distància i la higiene de mans”, ha indicat.

En aquest sentit, com a mesura de prevenció, el Cecopal ha acordat denegar l’autorització per a la celebració de la carrera popular Sant Silvestre que estava previst celebrar-se aquest divendres. La mesura s’ha acordat per a evitar aglomeracions i situacions que puguen comportar un risc de propagació del virus com la no utilització de la màscara. A més, s’ha acordat la permanent revisió de la resta d’activitats que es realitzen des de l’Ajuntament, com és el cas de la Cavalcada, que enguany ja s’ha adaptat a la situació d’emergència sanitària i s’ha optat per organitzar-la en un nou format: un recorregut per carrers més amplis i amb més metres de recorregut per a evitar altes concentracions de persones.

Finalment, en la reunió del Cecopal s’ha donat compte de les actuacions policials en matèria de compliment de les mesures anticovid. Així, la Policia Local ha realitzat 166 propostes de sanció durant aquest mes de desembre. D’elles 64 s’han imposat per consumir alcohol en la via pública, 57 per infraccions generals de mesures ‘anticovid’ com no mantindre la distància o fumar en terrasses, 33 per no portar la màscara quan és obligatori, sis per no exhibir o sol·licitar el passaport-*covid (una d’elles a un establiment) i altres sis per molèsties i reunions en domicilis o locals sense el manteniment de les respectives mesures de prevenció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari