Castelló activa el programa de prevenció de l'assetjament escolar entre l'alumnat de primària

Vora un miler d’alumnes de 19 centres de la ciutat participen en les sessions impulsades per la Regidoria d’Educació

Castelló activa el programa de prevenció de l'assetjament escolar entre l'alumnat de primària
03/02/2020 -

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha visitat hui -acompanyat per la directora del CEIP Censal- les primeres sessions dels tallers que conformen el programa de prevenció de l’assetjament escolar, una acció que el consistori ha volgut acostar a l’alumnat de primària. En total, 19 centres i vora un miler d’alumnes participaran en aquesta iniciativa, que representa ” un dels projectes més importants de la Regidoria d’Educació de Castelló per als pròxims anys”, en paraules de l’edil.

És per això que Mezquita s’ha compromés a mantindre el programa en el temps, amb la finalitat “d’arribar al major nombre possible de d’alumnes” en l’última etapa de l’educació primària. Per a l’edil, “és fonamental educar l’alumnat en el respecte i la igualtat i visibilitzar la diversitat com a eina per a la integració de totes les xiquetes i tots el xiquets”.

Al capdavant de les sessions està el mestre i tècnic d’integració social Pau Calduch. En les seues dinàmiques, Calduch implica tant l’alumnat com els tutors i les tutores. En finalitzar els tallers, l’expert facilita una guia sobre com treballar en la classe aspectes com l’autoestima, l’asertivitat o la resolució de conflictes, així com set dinàmiques de grup que es poden desenvolupar en les tutories i enllaços d’interés a pàgines web i recursos digitals

Cal destacar que l’objectiu fonamental és que els i les docents tinguen eines per a intervindre si detecten casos d’assetjament o problemes de convivència en l’aula. Finalment, la proposta de Calduch passa perquè l’alumnat cree un conte que puga compartir amb la resta de nivells de l’escola i que l’aprenentatge siga comunitari.

A més a més, el projecte impulsat per la Regidoria d’Educació contempla la celebració d’una segona sessió de treball. En aquesta intervenció, Calduch aprofundirà en els problemes de convivència que no s’hagen solucionat i analitzarà les millores aconseguides arran dels primer taller.

Les sessions tenen una durada aproximada de dues hores i inclouen diverses activitats d’escolta i participació activa. Aquest programa complementa les accions de prevenció de l’assetjament escolar que desenvolupa la Policia Local de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari