Castelló activa aquest dilluns el sistema de control d'accés al nucli històric amb càmeres

Només podran accedir a la zona restringida els vehicles autoritzats i tota la informació es pot consultar en castelloconviu.castello.es

Castelló activa aquest dilluns el sistema de control d'accés al nucli històric amb càmeres
09/01/2022 -

L’Ajuntament de Castelló activa demà, 10 de gener, el sistema de control d’accés a la zona restringida Nucli Històric a través del circuit tancat de televisió amb càmeres de reconeixement de matrícules (OCR), de manera que només podran accedir els vehicles autoritzats i se sancionarà als titulars dels vehicles que circulen per la zona restringida sense estar autoritzats.

“Després del període informatiu, demà s’activa el nou sistema de control d’accessos al nucli històric, per la qual cosa només els vehicles autoritzats podran circular pel perímetre restringit. Promovem així una mobilitat activa i sostenible que reduïsca emissions i propicie espais segurs pels quals moure’s”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. I en aquest sentit, l’edil ha recalcat que es reforça el treball encaminat a pacificar el centre de la ciutat perquè siga una Zona de Baixes Emissions, anticipant-se així l’Ajuntament de Castelló a la llei estatal de canvi climàtic que farà obligatòries aquestes zones en 2023.

Hui finalitza així el període informatiu sobre el sistema, durant el qual s’han realitzat una sèrie d’accions dirigides a reforçar el coneixement del mateix per part de la ciutadania, com les notes informatives de sanció, sense multa, als titulars de vehicles que han accedit a la zona restringida sense estar autoritzats; reunions amb representants veïnals i juntes del districte Centre en les que s’ha donat compte d’aquest; i la difusió a través de les xarxes socials municipals i d’altres suports com els Mupis (Mobiliari Urbà com a Punt d’Informació) instal·lats en la via pública.

A més, s’han activat eines com la nova pàgina castelloconviu.castello.es. Una web que, entre altres continguts, recull informació sobre el sistema de control d’accés al nucli històric, permet gestionar la sol·licitud d’autoritzacions permanents i de permisos puntuals; i inclou un mapa amb les ubicacions de les càmeres i dels pàrquings públics (als quals es pot accedir sense ser sancionat), a més d’un apartat bàsic de preguntes freqüents. Una pàgina web informativa que funciona sota una marca paraigua denominada Castelló Conviu, que incideix en la importància de compartir l’espai públic, que es convisca a la ciutat de forma més respectuosa, amable, sostenible, segura i saludable.

D’altra banda, durant el període informatiu, l’Ajuntament de Castelló ha treballat per a fer possible que el cost de les multes per infringir el nou sistema siga sensiblement menor a l’estipulat en el primer període de funcionament; sent de 80 euros i de 40 euros ràpid pagament.

El sistema de reconeixement de matrícules per a controlar els accessos al nucli històric a través de les 22 càmeres instal·lades, s’activarà demà amb poc més de 6.000 vehicles (uns 4.000 usuaris) amb autorització permanent. Són quasi el doble dels autoritzats permanents en data de 31 de desembre de 2020 (que eren 3.229) quan va deixar de funcionar el sistema de pilones retràctils de control d’accés al centre. S’ha aconseguit regularitzar així la circulació de vehicles per la zona restringida, delimitada per: al nord, la plaça Clavé i el carrer Sant Lluís; a l’oest per l’avinguda Rei En Jaume i carrer Saragossa; a l’est pel carrer Governador Bermúdez de Castro fins a la plaça Borrull; i al sud pels carrers Escultor Viciano, Temprado, Luis Vives, Ruiz Zorrilla i Gasset.

Les autoritzacions

Les persones residents, els usuaris de garatges i els titulars dels establiments comercials o despatxos professionals situats en la zona restringida poden sol·licitar l’autorització permanent. I la puntual es pot sol·licitar en el cas que s’haja de circular per algun carrer amb accés restringit de manera ocasional.

És important tindre en compte que amb una autorització no es pot circular per tots els carrers restringits al trànsit, ja que cada permís va vinculat a un circuit concret en funció, per exemple, del carrer i número de residència. En l’escrit d’autorització ve especificat el circuit pel qual cada vehicle autoritzat pot circular.

Cal destacar que existeixen alguns vehicles exempts d’obtenció de l’autorització, com són aquells destinats a servei públic, les motocicletes, ciclomotors, bicicletes i Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). Quant a les labors de càrrega i descàrrega, es continuaran podent realitzar de 8.00 a 11.00 hores amb vehicles comercials sense necessitat d’autorització. A més, es podrà sol·licitar autorització per a realitzar activitats de càrrega i descàrrega de proveïdors i repartiment a domicili de missatgeria o similars. La vigència de l’autorització serà d’un any. Es permet circular durant l’horari de 6.00 a 8.00 hores o de 15.00 a 17.00 hores a vehicles de massa màxima autoritzada no superior a 5,5Tn i estacionar pel temps imprescindible.

Si és una urgència, i només en casos justificats, es podrà accedir a la zona sense autorització prèvia. Per a això, s’ha de comunicar al Centre de Control de Mobilitat de l’Ajuntament el motiu i la matrícula del vehicle amb el qual s’accedeix, per correu a castelloconviu@castello.es o per telèfon al 964355154; i posteriorment s’ha d’aportar en el termini màxim de 48 hores la justificació de l’accés via correu electrònic a castelloconviu@castello.es.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari