Castelló activa el protocol d'actuacions per pluges per a previndre possibles inundacions

L’alcaldessa presideix la reunió de coordinació del dispositiu de Seguretat Pública i Emergències davant la previsió de gota freda

Castelló activa el protocol d'actuacions per pluges per a previndre possibles inundacions
12/09/2019 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, han presidit en el matí d’aquest dimecres una reunió per a analitzar el dispositiu de coordinació dels efectius d’emergències davant el temporal i per a analitzar la situació davant l’episodi de pluges fortes previst inicialment per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Marco ha explicat que s’ha activat el Pla d’Actuacions per Pluges de forma immediata “quan s’han superat registres de 10 litres per metre quadrat”, tal com marca el protocol.

Per part seua, el regidor de Seguretat Pública i Emergències ha destacat la situació de “normalitat”, una vegada activada la preemergències per pluges nivell taronja en tota la província i amb el dispositiu preparat des d’ahir. A més, ha explicat que les brigades municipals han estat treballant durant la nit per a senyalitzar els punts conflictius.

En aquesta trobada, a la qual han assistit dirigents de Policia Local, Bombers i Protecció Civil, s’ha informat de l’activació del Protocol d’Actuacions per pluges 2019/2020, que ha sigut recentment actualitzada. Aquest protocol s’activa una vegada s’han registrat precipitacions de 10 litres per metre quadrat, la qual cosa ha ocorregut sobre les 9.00 hores del matí al Grau.

El Protocol d’Actuaciones per Pluges estableix les mesures de prevenció i procediments d’actuació dels equips i sistemes d’evacuació d’aigües d’escolament, fonamentalment en cas de pluges torrencials o episodis de gota freda a Castelló i el Grau. El protocol estableix una sèrie de fins a 28 actuacions amb aquest nivell de precipitacions i s’amplia a un total de 35 quan les pluges superen els 30 litres per metres quadrats.

Les estacions meteorològiques de Castelló havien registrat a les 10.00 hores precipitacions de 18 litres per metre quadrat al Grau i de 13 l/m² en l’estació del Palau de la Festa, que ha sigut la que més pluges ha registrat a Castelló.

Des de l’Ajuntament s’ha intensificat en aquests dies el control i comprovació de tota la infraestructura antiinundacions (revisió mèdica de grups electrògens, caragols, estacions de bombament, comportes, etc.). A més, des de Bombers Municipals s’ha revisat l’estat dels equips propis, així com l’estat dels vehicles per a garantir una resposta òptima en quant siga necessari.

Per part seua, les brigades municipals han treballat durant la nit per a senyalitzar els punts conflictius de forma preventiva, però sense necessitat de tallar la circulació. Així, s’han col·locat tanques en els següents camins, vials i passos subterranis: en el Grup Lourdes, per a tancar el pas inferior en tots dos sentits; ronda Nord, per a tallar des de la rotonda del riu Sec fins a la rotonda dels jutjats i el túnel de la ronda Nord; camí La Enrramada amb camí Cova Colom; i a l’entrada de la Venda Nova amb el riu Sec.

El dispositiu de Seguretat Pública i Emergències no ha registrat cap incidència destacada com a conseqüència de les pluges.

Passades les 12.00 hores, AEMET ha rebaixat el nivell d’avís per pluges a Castelló de taronja a groc, disminuint així el risc de precipitacions intenses.

D’altra banda, cal recordar que l’Ajuntament de Castelló disposa d’un servei d’informació meteorològica perquè la ciutadania puga consultar la previsió i les dades de pluges en temps real de les quatre estacions municipals a través del portal: inforatge.com/meteo-castello.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari