Castelló activarà un dispositiu especial de seguretat per a la Romeria de les Canyes

Castelló activarà un dispositiu especial de seguretat per a la Romeria de les Canyes
18/03/2022 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de l’àrea de Seguretat Pública i Emergències, activarà un dispositiu de seguretat per a la Romeria de les Canyes que comptarà amb 200 efectius entre Policies Locals, Agents de Mobilitat Urbana (AMU) i bombers municipals, als quals se sumaran els efectius de la resta de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. Aquest divendres s’ha celebrat una reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) en el qual s’ha abordat el dispositiu de seguretat de cara a aquest esdeveniment.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha explicat que es desplegarà un dispositiu amb 170 efectius entre Policia Local i AMU, així com altres 25 bombers municipals als quals se sumen els que estaran de guàrdia en la reguarda. “Tot un dispositiu de seguretat que començarà a les sis del matí del diumenge i que estarà coordinat amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant tot el recorregut”, ha indicat Donate. El regidor ha recordat a més “que cal continuar complint amb les mesures de seguretat davant la covid-19 com l’ús de la mascareta en espais tancats, durant la Romeria i mascletaes, així com en aquells moments en els quals es donen aglomeracions”. Les últimes dades fetes públics per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública situen la incidència acumulada a Castelló en 296 casos positius.

Quant al dispositiu del dia de la Romeria de les Canyes, la Policia Local procedirà, des de les 6.00 hores del matí del diumenge, al rebuig de vehicles que hagueren quedat estacionats en el recorregut, com és el cas de l’avinguda Caputxins (zona imparell), confluència de Juan Herrera amb l’avinguda Caputxins i María Rosa Molás, i l’accés a Camí Molins.

A més, s’habilitaran tres zones d’aparcament en la via de servei CV-144, en la CV-144 i, en cas de necessitat, la CV-149, en coordinació amb agents de la Guàrdia Civil.

D’altra banda, personal voluntari de l’Agrupació Municipal de Voluntaris de Protecció Civil de l’Ajuntament de Castelló serà present en esdeveniments pirotècnics i altres actes destacats de la Magdalena.

Campanya d’inspecció

Des de la Policia Local de Castelló s’ha realitzat durant aquests dies una campanya d’inspecció a locals de venda de material pirotècnic. En total, s’han visitat 46 locals i inspeccionat els punts de venda autoritzats de la ciutat, sol·licitant els corresponents permisos i revisant la mercaderia. En aquestes visites, els agents han comprovat el compliment dels requisits, per la qual cosa no s’ha realitzat cap butlletí de denúncia.

A més, també s’han impartit xarrades informatives en centres educatius amb l’objectiu de conscienciar sobre l’ús adequat del material pirotècnic durant les festes. Així, la policia ha impartit xarrades en un total de sis classes a prop de 150 alumnes de cinqué i sisé de Primària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari