Castelló activarà un servei de transport compartit a demanda a les urbanitzacions de la carretera l'Alcora i el camí Serradal

L’alcaldessa Amparo Marco destaca que aquesta iniciativa permetrà millorar la integració d’aquests nuclis residencials i donar resposta a una reivindicació veïnal

Castelló activarà un servei de transport compartit a demanda a les urbanitzacions de la carretera l'Alcora i el camí Serradal
05/03/2019 -

Facilitar un servei públic de transport que connecte nuclis residencials perifèrics amb el centre urbà. La Regidoria de Mobilitat implantarà, a manera de prova, un sistema de transport compartit a demanda denominat Taxicas que funcionarà en dues rutes amb parades i horaris predefinits: una donarà servei a les urbanitzacions de la carretera de l’Alcora i una altra a les del camí Serradal. A través d’una aplicació, els usuaris podran realitzar les reserves amb almenys una hora d’antelació indicant també la parada d’origen i de destinació i dins dels horaris en què es prestarà aquest servei.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que Taxicas permetrà “atendre la demanda veïnal d’aquests nuclis residencials perifèrics a través d’una alternativa de transport a demanda, millorar la integració d’aquestes zones residencials i gestionada a través d’una aplicació mòbil molt senzilla d’utilitzar”. El cost serà de 1,5 euros per persona.

Marco ha subratllat que es tracta “d’un sistema de transport compartit en taxi, amb parades i horaris predefinits, que permet complementar el transport públic col·lectiu existent per a facilitar els desplaçaments d’una forma ràpida, econòmica, prèvia reserva i ajustada a un punt d’origen i destinació prefixats”.

Mobilitat implantarà la prova pilot a partir d’abril per a estudiar el seu funcionament i conéixer la resposta veïnal. El regidor de Mobilitat Urbana, Rafa Simó, confia que aquest servei “responga a les necessitats veïnals i, des d’un punt de vista social, ens permeta avançar en igualtat de drets entre les diferents zones residencials del terme municipal i que siga sostenible també des del punt de vista econòmic”.

En aquest sentit, l’usuari o usuària que sol·licite Taxicas -pot ser fins a una hora abans del trajecte- compartirà el vehicle amb la resta de persones que hagen reservat el servei. Les parades que completen la línia de la carretera de l’Alcora estan situades a les urbanitzacions Monte Cristina, Timoneda, La Galera, Los Angeles, la Devesa/L’abeller, Masia Gaetà i en El Fanal. Mentre que les parades que tixen la línia del camí Serradal s’han establit en el restaurant El Fronton, El Perrico, la ramaderia Oví, l’aeroclub i la plaça Borrull.

Com funcionarà

Per a usar Taxicas, que s’activarà a partir de l’1 d’abril, primer caldrà descarregar-se l’app i registrar-se com a persona interessada a sol·licitar el servei. Des de la pantalla principal, es pot iniciar el procés per a demanar un taxi, veure l’historial dels trajectes o accedir a la configuració de les dades personals. Per a demanar el taxi, primer se selecciona la ruta, després la data, el nombre de passatgers i les condicions del vehicle que es necessita. Una vegada sol·licitat el servei, es confirmen les dades i es clica “Finalitzar” -cal recordar que si no es rep una notificació o no es veu el servei confirmat en l’historial és que encara no s’ha assignat el taxi-. En l’apartat Històric es poden veure les sol·licituds amb el seu corresponent estat.

Les freqüències entre els taxis seran d’una hora, habilitant el servei des del centre urbà -El Fanal i Borrull- de 7.00 a 9.00, de 13.00 a 15.00 i de 18.00 a 20.00 de dilluns a dissabtes. Els vehicles eixiran de les primeres parades cap a Castelló -Monte Cristina i El Fronton- mitja hora més tard, a partir de les 7.30. Els diumenges i festius els taxis eixiran a les 8.00, 9.00, 13.00, 14.00, 19.00 i 20.00 des de La Farola i Borrull i mitja hora més tard els que es dirigisquen a Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari