Castelló acull la XX Trobada de Bèsties de Foc

El dissabte 8 de juny tindrà lloc la trobada de bestiari més nombrosa i més antiga del País Valencià a Castelló

Castelló acull la XX Trobada de Bèsties de Foc
05/06/2019 -

El proper dissabte 8 de juny l’associació ‘Botafocs’ organitza la XX Trobada de Bèsties de Foc, a la Plaça Major de Castelló, amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, i amb la col·laboració de la Fundació Dávalos-Fletcher, Agrupació de Bestiari Festiu i d’altres entitats o empreses.

Aquest any es celebren els 20 anys dels Dracs Bessons de l’entitat, els quals van ser presentats l’any 1999, dintre de la Nit de Sant Joan a la Platja del Gurugú; amb la trobada de bestiari més nombrosa i més antiga del País Valencià. A més a més, comptarà amb la presència de noves figures de Paiporta, Vinaròs, L’Alcora, Tortosa, la Pobla de Mafumet, Dénia, Girona i Barcelona.

Els actes s’iniciaran a les 17.00 hores amb la plantada de les figures de les entitats participants i les titelles de la Mula Baba. Seguidament es lliuraran records. A les 18.15 h. tocaran els grups de percussió participants una tabalada infernal, per anunciar la cercavila de lluïment que s’iniciarà a les 18.30 h i que, des de la Plaça Major, anirà pels carrers Vera, Gasset, Porta del Sol, Enmig, Antonio Maura, carrer Major, Arxipreste Balaguer i per concloure tornarà a la plaça Major.

A continuació, ballaran els gegants i cabuts, i es desenvoluparan els balls del bestiari i els actes d’aniversari. Per finalitzar, tindran lloc les enceses de pirotècnia que conclouran amb un remat pirotècnic. ‘Els castellonencs i les castellonenques podran gaudir d’una programació de nivell per commemorar els 20 anys dels Dracs Bessons’, celebra Verònica Ruiz, regidora de Cultura.

L’exposició ‘El Bestiari de Botafocs d’aniversari’

La celebració i homenatge continuarà amb l’exposició “El Bestiari de Botafocs d’aniversari” que es podrà visitar del 17 de juny al 5 de juliol al Centre Cultural la Marina del Grau de Castelló, amb les figures de bestiari de Botafocs, així com diferents murals informatius i fotografies de tot el bestiari que ha visitat Castelló des de l’any 2000. A més a més, hi haurà projecció de materials audiovisuals.

L’objectiu de l’exposició és potenciar la coneixença de la cultura popular de la ciutat, mostrar la gran varietat de tipologies de bestiari existent, les nombroses poblacions que tenen eixos elements, potenciar la participació en les activitats de Botafocs, prendre consciència de la tasca d’innovació desenvolupada per Botafocs en l’imaginari festiu de la ciutat i gaudir de la festa.

Totes aquestes activitats estan incloses dintre de la programació anual de Botafocs, que continuen també en la Nit de Sant Joan al Grau – el 23 de juny -, i la XIX Trobada de Dimonis – 6 de juliol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari