Castelló adapta les activitats d'aquest Nadal a les mesures sanitàries davant la covid-19

Obriran els jardins efímers i els jocs infantils i es muntarà la Fira d’Artesania en Santa Clara i la Fira d’Oci en la Pèrgola

Castelló adapta les activitats d'aquest Nadal a les mesures sanitàries davant la covid-19
11/12/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha preparat una sèrie d’activitats i accions per a les pròximes dates nadalenques, tenint en compte les mesures davant la covid-19 que es recullen en la Resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de 5 de desembre, abordades també aquesta setmana en el si del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (CECOPAL).

“Es desenvoluparà una sèrie d’activitats en les quals s’aplicaran les mesures oportunes de prevenció davant la covid-19 per a celebrar el Nadal a Castelló, després de constatar-se una tendència a la baixa de la incidència del virus a la ciutat en les últimes setmanes”, ha assegurat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “En qualsevol cas, no hem de baixar la guàrdia i per això faig de nou una crida a complir amb les mesures sanitàries de protecció de la salut i reduir al màxim el risc de propagació del virus”, ha apuntat Marco.

Així, des del 23 de desembre i fins al 6 de gener, s’obriran els sis jardins efímers que s’han instal·lat en els sis districtes de la ciutat i que romandran fins llavors barrats. També es reobriran en les mateixes dates, del 23 de desembre al 6 de gener, els jocs infantils, amb desinfecció diària, tal com marca la normativa sobre aquest tema.

A més, en la plaça de la Pescateria s’ha instal·lat una bola de Nadal de grans dimensions que en els pròxims dies s’obrirà perquè, a manera de photocall, es promocione el comerç local amb un concurs de fotografia a través d’Instagram.

També s’instal·larà la tradicional Fira d’Artesania de Nadal en la plaça Santa Clara, que constarà aquest any de 14 casetes d’artesania i alimentació i obrirà del 18 de desembre al 5 de gener, amb les mesures sanitàries corresponents. I en el recinte de la Pèrgola es desenvoluparà, del 2 al 5 de gener, la Fira d’oci infantil i juvenil.

D’altra banda, en la Junta de Govern Local d’aquesta setmana es va aprovar l’oferta per a l’ocupació d’espais en la via pública per a l’exercici de venda no sedentària i el desenvolupament d’activitats econòmiques mitjançant instal·lacions desmuntables des del 31 de desembre al 6 de gener. L’oferta consta de la instal·lació de llocs per a la venda col·lectiva de productes d’artesania en l’avinguda Rei Don Jaime (màxim 5 llocs); i atraccions infantils en les places Fadrell, Espanya, Hort dels Corders i María Agustina. Cal recordar que enguany s’ha reduït el període d’aquestes activitats i el nombre de llocs, donada la situació sanitària, les recomanacions i la normativa vigent.

En tot cas, l’aforament per a esdeveniments i activitats serà d’un màxim de 150 persones, incloent participants i organitzadors, i no es podrà superar l’aforament del 50%, en línia amb el que s’estableix en la Resolució del 5 de desembre de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. A més, tota la programació queda supeditada a l’evolució de la situació epidemiològica a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari