Castelló adapta els nous límits de velocitat en les vies urbanes a 30 km/h

Castelló adapta els nous límits de velocitat en les vies urbanes a 30 km/h
11/05/2021 -

Castelló s’adapta als nous límits de velocitat en vies urbanes que entren en vigor hui després de la modificació del Reglament General de Circulació i es converteix en Ciutat 30 km/h. Així, els carrers amb un sol carril per sentit passen a ser de 30 km/h (ara són de 40 km/h). Això significa que per la major part del nucli urbà s’haurà de circular a 30 km/h.

A més, les vies amb dos carrils per sentit es mantenen en 40 km/h com fins al moment. En la ronda de circumval·lació i en les vies d’accés a la mateixa també es redueix la velocitat i seran de 60 km/h, quan fins ara s’havia de circular a 80 km/h. Les vies amb plataforma única (en les quals està unificada la calçada i la vorera), així com els entorns escolars, queden a 20 km/h com fins al moment; i tampoc hi ha canvis en les zones per als vianants amb accés restringit, que queden a 10 km/h.

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes, ha destacat que “aquesta reducció de la velocitat a Castelló, en la qual ja estàvem treballant a través de la nova ordenança de mobilitat que projecta una ciutat 30, ens permet avançar en una ciutat més amable i segura”. “Reduir la velocitat afavoreix la mobilitat sostenible, al mateix temps que augmenta la seguretat viària i redueix la sinistralitat”, ha apuntat.

Des de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló s’estan senyalitzant els accessos al nucli urbà amb senyals de 30 km/h, així com les vies específiques on es podrà circular a 40 km/h, 60 km/h, 20 i 10 km/h, respectivament. En general, Castelló rebaixa encara més els límits permesos per la Direcció General de Trànsit (en les vies amb dos carrils per sentit, per on es podria circular a 50 km/h i es marcaran a 40 km/h; i també per les rondes, amb un 60 km/h, quan es podrien aconseguir els 80 km/h), amb l’objectiu de millorar la seguretat viària reduint la velocitat de circulació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari