Castelló s'adherirà al pla d'ajudes del Consell que finança la compra d'habitatges públics

Castelló s'adherirà al pla d'ajudes del Consell que finança la compra d'habitatges públics
13/10/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló s’adherirà al Pla ADHA que ha convocat la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a finançar l‘ampliació del parc pública d’habitatge realitzat per entitats municipals. L’Ajuntament ja ha adquirit sis habitatges en el seu Pla de Compra Municipal i els serveis tècnics han analitzat i han donat el vistiplau a les condicions d’habitabilitat d’altres quatre.

“Aquest programa permetrà subvencionar els habitatges comprats i permetrà alliberar pressupost previst del Pla de Compra Municipal per a continuar treballant per a augmentar els habitatges municipals que destinarem a lloguers assequibles”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La Conselleria ha llançat la convocatòria de subvencions a entitats locals per a l’adquisició d’habitatges públics amb l’objectiu de donar resposta a les situacions d’emergència residencial. Aquest programa servirà per a costejar part del Pla de Compra Municipal que promou al mateix temps l’Ajuntament. Finançarà fins al 100% del preu d’adquisició d’habitatges individualitzats, mentre en edificis complets el màxim serà de 1.000 euros per metre quadrat i fins a un milió d’euros per edifici.

La Regidoria destaca l’aposta del Consell i l’Ajuntament a ampliar el parc públic d’habitatges per a garantir l’accés a l’habitatge amb un cost total de 600.000 euros. Subratlla que l’equip de govern ha comprat aquest any les sis primeres públiques des de 1984. La regidoria ha inspeccionat altres quatre unitats presentades per propietaris particulars.

La regidora d’Habitatge anima als xicotets propietaris a presentar habitatges que tinguen en desús i en condicions d’habitabilitat. Cada pis està valorat en un màxim de 101.000 euros. La finalitat és incrementar la xifra de lloguers assequibles i ajudar a reduir la bambolla en el preu del lloguer.

La segona via en la qual treballa l’Ajuntament per a ampliar els lloguers socials és amb la Borsa de Lloguer Municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari