Castelló adjudica la rehabilitació integral de la Pèrgola per a convertir-la en un espai polifuncional

Marco afirma que el renovat immoble actuarà com a “pol comercial” i consolidarà a Castelló “com a ciutat de congressos”

Castelló adjudica la rehabilitació integral de la Pèrgola per a convertir-la en un espai polifuncional
03/03/2022 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha adjudicat aquest dijous el projecte de rehabilitació integral de la Pèrgola per a transformar-la en un espai poli funcional. L’actuació, cofinançada pel Consistori i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) serà executada per la UTE Pèrgola Castelló, integrada per les mercantils Becsa i Indertec. Les obres sumen un pressupost de 2.379.128 euros (IVA inclòs) i tenen un termini d’execució de 9 mesos.

La rehabilitació integral amb fons europeus de l’emblemàtic edifici del parc Ribalta té com a objectiu reformular-ho com a espai per a esdeveniments multitudinaris, com a congressos i fires, i convertir-lo en pol comercial i plataforma de suport a les empreses i associacions locals. “Tenim l’oportunitat d’adaptar a les necessitats de la societat actual i de la vida cultural i comercial de la ciutat aquest edifici tan volgut i lligat al sentiment ciutadà”, ha indicat l’alcaldessa, Amparo Marco.

L’immoble suma quasi 2.800 metres quadrats de superfície total i té capacitat per a 1.500 persones entre la planta baixa i les terrasses del pis superior.

Amb aquesta actuació “potenciarem aquesta zona de la ciutat i transformaren la Pèrgola en un centre dinamitzador que contribuïsca a impulsar el pulmó verd de Castelló; és un espai emblemàtic que ha estat molts anys ignorat i ara, gràcies als fons europeus, podrem posar-ho en valor”, ha afegit Marco.

La Pèrgola es convertirà després de la seua reforma en un immoble totalment funcional i accessible. Es persegueix a més que el renovat edifici quede integrat en l’entorn mitjançant un disseny amb un impacte visual adaptat al parc. Per a això es proposa demolir les construccions que sobreïxen del cos principal de l’edifici, conservant la seua geometria i estructura; redimensionar l’aforament conforme a les necessitats reals actuals; i utilitzar materials de qualitat, amb textures i colors concordes amb els de l’entorn immediat.

La planta baixa poli funcional, de quasi 2.300 metres quadrats i amb capacitat per a 1.300 persones, quedarà diàfana i sumarà un porxo cobert i obert previ als accessos del públic i amb un sistema de tancament envidrat que imprimirà més lluminositat a l’interior. Aquest porxo se separa de l’exterior mitjançant una cancel·la lleugera i transparent per a evitar actes vandàlics. La major part de la planta baixa es destinarà al públic i inclourà zones reservades a serveis higiènics, locals tècnics i magatzems. Ací se situarà l’escenari, en la mateixa posició que l’actual, encara que amb menor superfície.

Un anell exterior amb terrassa, obert i parcialment cobert -a través de suports i bigues disposats ‘radialment’ per a generar una imatge de ‘pèrgola’- vorejarà part de la planta superior. En ella s’exclou la presència de públic, excepte per l’accés ocasional i controlat a la terrassa, i albergarà serveis higiènics i locals per a instal·lacions i magatzems.

El primer referent de la Pèrgola data de 1925. De forma circular i a l’aire lliure, s’utilitzava per a funcions i balls i va tindre un cost de 7.276 pessetes. A partir dels anys 60 es transforma en un espai tancat i cobert per a la celebració d’espectacles multitudinaris. L’edifici actual es remunta a un projecte de 1971 i va consistir en el tancament total del perímetre. Durant aquest últim mig segle, l’immoble ha albergat innombrables actes festius, socials, culturals i esportius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari