Castelló aferma la ciberseguretat i digitalització amb 650.000 euros de fons Next Generation

El Ministeri confirma la concessió del 100% de la subvenció sol·licitada en matèria de modernització de l’Administració local

Castelló aferma la ciberseguretat i digitalització amb 650.000 euros de fons Next Generation
22/05/2022 -

L’Ajuntament de Castelló invertirà més de 648.000 euros de fons europeus Next Generation per a millorar la seua modernització i transformació digital i per a afermar el sistema de ciberseguretat amb el repte de consolidar “un model d’Administració del segle XXI i que funcione d’una manera més eficient i segura per a la ciutadania”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco.

La Secretaria d’Estat de Política Territorial ha confirmat aquest divendres la concessió del 100% de la subvenció sol·licitada pel Consistori de la capital de la Plana en matèria de modernització de l’Administració, un dels eixos sobre els quals se sustenta el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del govern d’Espanya.

La regidora d’Innovació Digital i Administració Electrònica, Monica Barabás, ha explicat que, “gràcies a aquesta línia d’ajudes, l’Ajuntament millorat la seua dotació tecnològica i la seguretat informàtica per a adequar-la a les noves necessitats”.

Així, en l’àmbit de ciberseguretat, l’ajuda sol·licitada per l’Ajuntament de Castelló ascendeix a 150.645 euros i té com a objectiu reforçar els mecanismes de protecció de les xarxes i sistemes d’informació manejats per l’Administració local per a un major blindatge de la informació tractada i dels serveis digitals prestats. També contempla la implementació de mecanismes de prevenció, detecció de situacions de risc i resposta davant incidents.

Mentrestant, per a la digitalització de llocs de treball en el consistori de la ciutat, la quantia demanada, i concedida, suma 497.359,61 euros. Permetrà adquirir dispositius (equips portàtils, PDA’s o tauletes) i incorporar solucions tecnològiques necessàries perquè la plantilla funcionarial puga exercir les seues tasques i responsabilitats de manera eficient i assegurant la seua disponibilitat en qualsevol circumstància.

La finalitat d’aquestes subvencions és que les entitats locals efectuen despeses que milloren i modernitzen la seua pròpia organització mitjançant la incorporació de tecnologies de la informació i les comunicacions, la digitalització dels procediments administratius i l’adaptació de la seua gestió a l’ús dels mitjans digitals. Tot això amb el repte últim de dissenyar una Administració per al segle XXI que, a través de la seua transformació digital, puga respondre amb celeritat i eficiència a les necessitats de la ciutadania i l’economia en tot el territori.

Dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, des de l’Ajuntament de Castelló s’han sol·licitat ajudes per import de 40.556.735,42 euros. Fins hui s’han resolt ja 11,3 milions d’euros, corresponents a la Zona de Baixes Emissions (10,5 milions d’euros); a l’Agenda Urbana (250.000 euros); i als 650.000 euros confirmats ara per a la transformació digital i modernització de l’Ajuntament en els conceptes de ciberseguretat i digitalització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari