Castelló agilitza el projecte de renovació de lluminàries que suposarà un estalvi del 50% en la factura elèctrica

Marco destaca que el projecte de sostenibilitat energètica que cofinança Europa contribuirà també a la reactivació econòmica

Castelló agilitza el projecte de renovació de lluminàries que suposarà un estalvi del 50% en la factura elèctrica
05/05/2020 -

L’Ajuntament de Castelló agilitza el projecte de renovació de les lluminàries de la ciutat, que suposarà reduir a la meitat el cost del consum elèctric per a les arques municipals. En aquest sentit, l’equip de govern elevarà pròximament a ple una modificació de crèdit que garantirà la despesa municipal prevista per al 2020 en aquesta iniciativa i amb això el compliment dels estrictes terminis de contractació i posterior execució marcats per la convocatòria d’ajudes europees Feder que finança el pla al 50% amb el consistori.

La modificació permetrà a l’Ajuntament disposar dels 2,7 milions d’euros que ha d’invertir en el projecte aquest 2020, mentre que l’altre 50% de la despesa prevista per a aquest exercici -altres 2,7 milions d’euros- seran subvencionats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

La renovació de l’enllumenat públic està valorada en un total de 14,8 milions d’euros, que finançaran al 50% l’Ajuntament i la Unió Europea i pel qual es renovaran quasi la totalitat de les lluminàries de la capital, en concret, 23.931 de 25.367. Aquest projecte “ens permetrà aconseguir un estalvi energètic del 50% com a mínim sobre el consum d’energia elèctrica actual i, a més, la factura de l’enllumenat exterior que paga l’Ajuntament, que ascendeix a un import anual de 2,2 milions d’euros, passarà a reduir-se a la meitat, és a dir, a 1,1 milions”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. Així mateix, “aquesta actuació, com a inversió pública a la nostra ciutat, també contribuirà a la reactivació econòmica de Castelló davant la crisi del coronavirus redundant en la generació d’ocupació”, ha assenyalat Marco.

L’objectiu és continuar amb el pla de mesures en matèria d’estalvi i eficiència energètica de l’Ajuntament de Castelló, aconseguint un consum racional de les instal·lacions a través de la disminució de la potència instal·lada i adaptant els nivells d’il·luminació mitjançant la substitució d’elements existents per uns altres de major eficiència.

Aquest projecte que serà cofinançat al 50% entre l’Ajuntament i la Unió Europea es complementarà amb un altre ja aprovat a principis de desembre, valorat en quasi un milió d’euros, amb càrrec a una operació de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) per a la substitució d’uns altres més de 1.400 punts de l’enllumenat públic en diversos trams de les rondes de circulació i les avingudes Germans Bou i Pintor Oliet.

Entre totes dues iniciatives es renovarà més del 92% de l’enllumenat públic de la ciutat, situant a Castelló com una de les capitals pioneres a escala estatal en aquesta mena de projectes, com així es va evidenciar tant en la Cimera del Clima de Madrid COP25 en la qual va participar l’alcaldessa, com en el Fòrum de Ciutats Atractives per a la Inversió Invest in Cities, on va ser una de les propostes que més interés va despertar entre els inversors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari