Castelló s'alça com a capital marinera amb la quarta edició d'‘Escala a Castelló’

Nao Victoria, Galeón Andalucía, Pascual Flores i Cervantes Saavedra arriben al port fins al 12 d’octubre

Castelló s'alça com a capital marinera amb la quarta edició d'‘Escala a Castelló’

Castelló reviurà la seua essència més marinera aquest pont d’octubre amb quatre embarcacions històriques. Del 8 al 12 d’octubre torna Escala a Castelló 2021, una quarta edició del festival turístic que seguirà marcada per la normativa covid encara que comptarà amb més activitats que l’any passat per a atraure a visitants de tots els racons d’Espanya.

En concret, el port de Flor del taronger acollirà un mercat mariner amb canons, recreacions d’episodis històrics, pirotècnia i, per descomptat, navilis de gran eslora que representaran la seua escala a la capital: Galeón Andalusia, Nao Victoria, Pascual Flores i Cervantes Saavedra.

Tal com han explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el representant de la Fundació Nao Victoria, Fernando Viota, “la gran festa de la mar” avança cap a la seua consolidació i cada vegada són més les empreses que s’interessen per ‘escalar’ a Castelló. S’espera, per exemple, l’arribada del Juan Sebastián Elcano en una de les pròximes edicions.

Tant Viota com Marco han destacat durant la seua presentació que en aquesta quarta edició s’apostarà per la inclusió social. En la web oficial, escalaacastello.com, persones amb mobilitat reduïda podran fer una visita virtual per la Nao Victoria, mentre que les persones sordes podran gaudir d’una visita física en llengua de signes. Una qüestió clau per a consolidar el festival, en paraules de l’alcaldessa: “Volem que tothom gaudi d’Escala a Castelló, per la qual cosa intentarem avançar en accessibilitat en cada edició”.

Quatre navilis històrics

Del 8 al 12 d’octubre, les quatre embarcacions històriques i el campament mariner esperen rebre milers de visitants complint amb els protocols sanitaris contra la COVID-19, segons han recordat des de l’Ajuntament de Castelló. Per a la visita, serà necessari reservar l’entrada en la web escalaacastello.es, que permet visitar els quatre navilis.

Segons ha informat l’organització, Nao Victoria va ser el primer vaixell que va aconseguir envoltar el planeta eixint i tornant des del port de Sevilla, mentre que el ja també assidu Galeón Andalusia és una rèplica del Galeón de Manila i dels galeons espanyols que van fer la ruta d’Índies en els segles XVI i XVII. Els que arriben per primera vegada són el pabeilote Pascual Flores, exponent de principis del segle XX, que es dedicava al transport de sal en la zona de Llevant; i la goleta Cervantes Saavedra, escenari del rodatge de la sèrie ‘El Vaixell’ d’Antena 3.

Durant el pont, la visita als navilis es complementarà amb una àmplia programació que va des de les xarrades didàctiques fins a experiències per a representar la vida dels mariners en grans episodis històrics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari