Castelló amplia fins a 11 la xifra d'habitatges rebuts al Pla de Compra Pública

Castelló amplia fins a 11 la xifra d'habitatges rebuts al Pla de Compra Pública
26/01/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló avança amb el Pla de Compra Pública d’Habitatge municipal i ha incrementat ara com ara fins a 11 la xifra de pisos recaptats. El departament de María Jesús Garrido ja compta amb un informe favorable a sis pisos i acaba de rebre altres cinc pisos.

«Aquests 11 habitatges se sumarien a les 227 que formen actualment el parc municipal d’habitatge i seria l’augment de major envergadura d’habitatge social de les últimes dècades. Les licitacions dels últims anys van quedar desertes per falta de implicació d’entitats financeres. En la tramitació del Pla de Compra Pública actual també va quedar deserta la primera licitació, però en la segona fase del procés, que contempla la compra directa d’acord la Llei de Contractació Pública, hem rebut 11 habitatges», explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidora destaca que l’aparellador municipal ja ha donat el vistiplau en la seua avaluació a una primera remesa de sis pisos presentats per un promotor al Grau quant al compliment del plec de condicions i ara s’inspeccionarà una segona tanda d’altres cinc pisos oferits per dues immobiliàries i un particular.

La Regidoria recorda que el Pla de Compra d’Habitatge està dotat amb un pressupost de 1,8 milions d’euros, estant valorada cada unitat en un màxim de 101.000 euros.

Ressalta que en l’últim any la Generalitat ha cedit quatre pisos per a lloguers socials municipals mentre l’Ajuntament ha recuperat dos pisos que han quedat lliures del parc local de 227 habitatges i que estan pendents d’una pròxima reforma per al seu ús.

Garrido subratlla que des de la Regidoria també tramiten una nova bossa de lloguer social per a estendre la cobertura social. «Amb aquestes dues mesures confiem a estendre la cobertura social d’un dret constitucional com l’accés a l’habitatge», conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari