Castelló ampliarà horaris i rutes dels ecoparcs mòbils amb la posada en marxa d'un tercer vehicle

La ciutat incrementà més d’un 20% les tones recollides en els ecoparcs al 2021 gràcies a una major presència pels barris

Castelló ampliarà horaris i rutes dels ecoparcs mòbils amb la posada en marxa d'un tercer vehicle
23/07/2022 -

L’Ajuntament de Castelló posarà en marxa un tercer ecoparc mòbil al mes de setembre. L’adquisició, per un valor total de 81.790,56 euros, permetrà “complir amb els objectius d’ecoparcs mòbils a la ciutat, multiplicant per sis la presència a tots els barris de Castelló”, segons ha detallat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia.

Així doncs, el tercer ecoparc també permetrà ampliar horaris i rutes al llarg de tota la setmana, ja que els ecoparcs mòbils recorren tots els barris de la ciutat de dilluns a dissabte i en horari de matí i vesprada. A més, segons explica el regidor Garcia, “l’objectiu no és sols fomentar el reciclatge, sinó facilitar la manera adequada de gestionar eixos xicotets electrodomèstics o residus diaris que, tot i que pesen molt poc, són molt contaminants”.

Garcia també ha convidat a la ciutadania a que s’involucre en fer ús d’aquestos serveis que ofereix l’Ajuntament i ha insistit en la necessitat de seguir realitzant campanyes d’educació ambiental per tal de cuidar la salut i la sostenibilitat de la ciutat. Cal destacar a més que, a banda dels tres ecoparcs mòbils, la ciutat també compta amb un ecoparc fixe ubicat a Quadra Tercera, 5.

De fet, en els darrers anys el consistori ja havia ampliat els serveis de l’ecoparc mòbil amb un nou horari vespertí, més presència i més punts de recollida. Això, junt amb l’impuls al reciclatge que desenvolupen tant l’administració local, com la provincial i autonòmica, ha permés que Castelló incrementara més d’un 20% les tones recollides en els ecoparcs al 2021, respecte a les dades del 2020.

Cal recordar que els ecoparcs són instal·lacions de recollida selectiva on es pot depositar residus que no són aptes per als contenidors de carrer i que necessiten un tractament especial. Es tracta d’electrodomèstics, restes d’obra o de poda, mobles, fusta, pneumàtics, aparells electrònics, oli, roba, medicines, entre d’altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari