Castelló anima a participar en la bossa de lloguer municipal després de rebre 37 consultes

Castelló anima a participar en la bossa de lloguer municipal després de rebre 37 consultes
16/02/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló anima als xicotets propietaris a facilitar pisos que tinguen en desús a la nova bossa de lloguer municipal que contempla incentius per als arrendadors a canvi d’acceptar un preu màxim de lloguer i que pretén incidir en el mercat del lloguer i ampliar la xifra d’habitatges assequibles.

“Tenim molta confiança en les noves condicions en la nova bossa de lloguer municipal. Incloem incentius als propietaris perquè s’animen a oferir a l’Ajuntament pisos desocupats en condicions d’habitabilitat i plantejar una nova alternativa a la ciutadania en un moment de crisi econòmica”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

L’Oficina Municipal d’Habitatge ja ha rebut sol·licitud d’informació de 37 persones al programa d’activació d’habitatge de “A Castelló, lloguem”. i comença el procés d’inspecció de set habitatges per a comprovar si compleixen el plec de condicions.

A través de la nova bossa, l’Ajuntament fa d’intermediari i assessora entre l’arrendatari i l’arrendador. Per al propietari contempla un incentiu anual de 1.500 euros anuals, una bonificació de l’IBI del 90%, un depòsit de fins a 3.500 per a fer front impagaments o desperfectes, i prioritat en la convocatòria d’ajudes per a reformes d’interior (fins a 4.500 euros). Per part seua, el lloguer tindrà un preu màxim de quatre euros per metre quadrat i la superfície mínima haurà de 60 metres quadrats.

La Regidoria també ultima la signatura d’una col·laboració amb el col·legi d’Agents Immobiliaris de Castelló perquè ajuden en la tramitació dels contractes entre propietari i llogater.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari