Castelló anul·la la taxa de terrasses fins a 2022 per a pal·liar la crisi

Castelló anul·la la taxa de terrasses fins a 2022 per a pal·liar la crisi
27/05/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha ampliat fins al 31 de desembre de 2021 la suspensió de la taxa d’ocupació de la via pública per instal·lació de taules i cadires, la coneguda com a taxa de terrasses, amb la finalitat de reduir en la mesura que siga possible la crisi econòmica generada per la covid-19 i les mesures de prevenció dictades per les autoritats sanitàries, així com per a contribuir a la revitalització del sector. El ple celebrat aquest dijous ha aprovat la modificació de l’Ordenança Fiscal reguladora de la Taxa per utilització privativa o aprofitament especial del domini públic local per ocupacions del subsòl, sòl i vol de la via pública, amb determinats aprofitaments, que implica no cobrar fins a 2022 les taxes per aquest concepte per instal·lació de taules, cadires o barres exteriors, instal·lació de casetes de venda, exercici d’activitats recreatives o artístiques i per a mercats ambulants ocasionals, entre altres.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat en valor les mesures preses pel govern municipal per a ajudar a pal·liar els efectes econòmics i socials derivats de la pandèmia i per a contribuir a la reactivació de l’economia local. “Des de l’Ajuntament hem impulsat ajudes directes i indirectes per a ajudar als veïns i veïnes de la ciutat i fer front a aquesta complexa situació, en total més de 12 milions d’euros en diferents mesures i accions pensades per a ajudar als sectors i col·lectius més afectats”, ha indicat.

Marco ha recordat que poc després de declarar-se l’estat d’alarma per coronavirus l’ajuntament va suspendre la taxa de terrasses, entre altres. La suspensió d’aquesta taxa va suposar en 2020 un ‘estalvi’ per al sector hostaler de 289.000 euros i es preveuen altres 300.000 euros per l’ampliació d’aquesta mesura al llarg de tot el 2021. En total, prop de 600.000 euros d’estalvi per a l’hostaleria.

El primer tinent d’alcaldia i regidor d’Hisenda, David Donate, ha recordat que aquesta mesura va acompanyada d’unes altres ja aprovades per l’Ajuntament en matèria fiscal i que sumen un estalvi de més de 2,8 milions per a les famílies, persones autònomes, pimes, comerços i hostaleria, entre altres. “Des del primer moment vam donar una resposta immediata a les necessitats derivades de l’emergència social i econòmica de la covid-19 i continuem fent-ho amb aquesta pròrroga de la suspensió de la taxa de terrasses, que no es cobrarà fins a 2022”, ha apuntat.

El segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia, ha mostrat la seua satisfacció per l’aprovació d’aquesta mesura en un any “que ha sigut molt difícil per al sector de la restauració i l’hostaleria”, sectors “generadors de llocs de treball i d’oportunitats a la nostra ciutat, però que també tenen un rol fonamental com a dinamització de l’activitat comercial als nostres carrers”. L’edil ha recordat que el govern de Castelló aposta per “una fiscalitat que facilite que aquests negocis puguen continuar oberts al públic”.

“Des de l’Acord de Fadrell estem fent tot el que és a la nostra mà per a ajudar al sector de l’hostaleria per a eixir de la crisi derivada de la pandèmia, s’estan ampliant terrasses, creant noves, mobilitzant fins a set milions d’euros en ajudes directes i hui hem aprovat l’ampliació de l’exempció de la taxa d’ocupació de via pública fins a final d’any perquè la recuperació d’aquesta crisi siga la més ràpida i la més justa possible”, ha afirmat el tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro.

La modificació de deixa en suspens, amb caràcter excepcional i fins al 31 de desembre de 2021, l’aplicació dels epígrafs 2.1; 2.6; 2.7, 2.13 i 3.1 d’aquesta ordenança.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari