Castelló ajorna aquest any 76 desnonaments de famílies i adjudica 6 habitatges públics en les situacions més extremes

Castelló ajorna aquest any 76 desnonaments de famílies i adjudica 6 habitatges públics en les situacions més extremes
24/09/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló continua fent esforços per a reduir l’impacte dels desnonaments i garantir l’accés a l’habitatge en les famílies més vulnerables. Així, enguany ha demanat als jutjats que suspenguen 76 llançaments d’acord amb el Protocol Municipal Antidesnonaments per estar en situació de dificultats econòmiques i ha adjudicat 6 habitatges públics en les situacions més extremes.

“Des de l’Oficina Municipal d’Habitatge prioritzem la nostra gestió en oferir alternatives habitacionals a les persones que més pateixen els problemes econòmics. Comptem amb un protocol signat en 2015 amb l’Audiència Provincial i el Col·legi de Procuradors que permet ajornar entre un a tres mesos els casos de desnonaments en llars vulnerables, i treballem, al mateix temps, per a facilitar habitatge públic de la Generalitat o Ajuntament en les situacions més greus. Encara és insuficient i el nostre objectiu en aquesta legislatura és incrementar la xifra de lloguers socials i continuar col·laborant amb el Consell en la gestió de les ajudes al lloguer per a atendre les persones que tenen problemes per a accedir a un habitatge”, afirma la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

Així, la Regidoria ha enviat aquest any 76 informes als jutjats sol·licitant l’ajornament de les notificacions rebudes de desnonament, sent la majoria per qüestió d’impagaments en lloguer. El Protocol signat en 2015 entre l’Ajuntament, Audiència Provincial i Col·legi de Procuradors estableix la suspensió del procediment d’entre un a tres mesos de llars vulnerables.

D’altra banda, ha proposat a la Generalitat l’adjudicació de cinc habitatges del seu parc públic i ha cobert a una altra família amb un habitatge municipal en casos de major gravetat i sense alternativa residencial. L’any passat 6 famílies van ser allotjades en pisos de l’Administració Autonòmica i 3 de l’Ajuntament.

La regidora destaca, a més, que fins al 31 d’octubre es manté la suspensió de desnonaments aprovada pel Govern en les situacions sense alternativa residencial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari