Castelló ajorna 81 desnonaments de famílies vulnerables en l'ultim any

Castelló ajorna 81 desnonaments de famílies vulnerables en l'ultim any
22/02/2022 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha ajornat 81 processos de desnonaments a famílies vulnerables d’acord amb el Protocol Municipal a l’últim any. Així mateix, ha derivat nou situacions d’emergència a habitatges públics de la Conselleria d’Habitatge i una a un pis municipal.

“Des de 2015 des de l’Ajuntament de Castelló comptem amb un Protocol signat amb l’Audiència Provincial i el Col·legi de Procuradors que permet ajornar d’un a tres mesos els processos de desnonaments en llars vulnerables. És un pas més i aquesta mesura la volem complementar amb el nostre objectiu d’incrementar la xifra de lloguers assequibles“, ha explicat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La Regidoria d’Habitatge ha enviat des d’abril de 2021 un total 81 informes d’ajornament al jutjat esgrimint qüestions d’índole social i econòmica, tal com estableix el protocol. 64 corresponen a arrendament i sis a execucions hipotecàries.

Així mateix, l’Oficina d’Habitatge ha derivat nou casos de desnonaments de famílies en situació econòmica extrema a habitatges de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA), i un a un habitatge del parc municipal.

La Regidoria subratlla que el Protocol no és un objectiu en si mateix i que la finalitat en aquesta legislatura és augmentar la xifra de lloguers assequibles a través del Pla de Compra Pública i la Borsa de Lloguer Municipal. En el primer cas en 2021 es va substanciar l’adquisició de sis habitatges, la primera executada des de 1984.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari