Castelló recolza el manifest per una llei estatal que garantisca el dret a una llar digna

Castelló recolza el manifest per una llei estatal que garantisca el dret a una llar digna
20/02/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló recolza el manifest firmat per sindicats, PAH i Sindicats de Llogaters perquè la nova Llei Estatal garantisca el dret constitucional d’un habitatge digne. Espera que aquesta normativa, tal com recull el document esmentat, augmente en el país la xifra d’habitatges socials fins al 20 % del parc immobiliari total en 20 anys, permeta als municipis regular el preu del lloguer en zones tensades i frene els desnonaments de famílies vulnerables sense alternativa residencial.

“Des de l’Ajuntament tenim en marxa mesures per a ampliar el parc públic i els lloguers municipals amb el pla de compra i la borsa de lloguer, i intentem frenar l’especulació dels fons voltor amb un recàrrec d’un 50% en habitatges buits de grans propietaris. Però necessitem una nova regularització estatal que done resposta als milers de famílies del país que veuen perillar l’accés a l’habitatge i que faça front a les pràctiques especulatives”, afirma la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidora recorda que el Pla Estratègic d’Habitatge Municipal assenyala que a Castelló hi ha 13.000 habitatges buits mentre hi ha una necessitat de 4.260 llars assequibles. “Segons l’Institut Nacional d’Estadística, 3,4 milions de cases estan sense ocupar, sent moltes d’elles de grans tenidors, i el parc públic d’habitatge és entre set i deu vegades menor que la mitjana d’altres països europeus. Les Administracions hem de posar tot el nostre empeny en corregir aquesta anomalia, i més en un moment de greu crisi econòmica”, afegeix.

La regidora destaca el manifest impulsat pels sindicats CC OO, UGT i CGT, PAH, Sindicats de Llogaters i altres moviments socials, que reivindica que la llei, l’esborrany de la qual entrarà en breu al Congrés dels Diputats, incloga mesures “que garantisquen el dret a un habitatge digne i adequat”, que es presentarien, segons Garrido, “com una oportunitat molt important per a acompanyar a les línies estratègiques que ha dissenyat la Regidoria en aquesta legislatura”.

Entre altres mesures que espera que incorpore la normativa estatal, esmenta la necessitat d’incrementar el parc públic, mobilitzar habitatges de grans propietaris per al lloguer social, modificar la llei d’arrendaments perquè es puga regular el preu del lloguer en barris amb preus tensats, garantir els subministraments essencials, impulsar mesures contra els abusos d’entitats financeres, i l’obligació de lloguers socials per part de grans propietaris en famílies en risc de desnonament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari