Castelló aprova el calendari fiscal per a 2022

Castelló aprova el calendari fiscal per a 2022
12/02/2022 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat un nou calendari fiscal per a aquest any 2022 i establit els períodes de pagament dels tributs en les dates habituals d’abans de la pandèmia. Així, el primer període començarà el 19 d’abril i finalitzarà el 22 juliol i el segon període abastarà del 19 de setembre al 22 de novembre, totes dues dates incloses. D’aquesta manera, el consistori recupera les dates tradicionals dels períodes de pagament. Cal recordar, que els terminis es van retardar en el calendari per a no coincidir amb les primeres setmanes de l’estat d’alarma per coronavirus.

En el primer període del calendari fiscal s’inclou el pagament d’Impost sobre Béns immobles (IBI) Urbano, Rústic i de Característiques Especials, així com les taxes per entrada de vehicles a través de voreres i reserves de la via pública (guals). El segon període inclou l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, l’Impost sobre Activitats Econòmiques, la taxa de fems i la taxa per utilització privativa o aprofitament especial del domini públic local per ocupacions de subsòl, sòl de la via pública, terrenys d’ús públic i vol de la via pública amb determinats aprofitaments. El consistori ha optat per mantenir l’impost de vehicles en el segon període (i no en el primer com abans de la pandèmia) per a evitar la seua coincidència amb el pagament de l’IBI.

Les persones que tinguen domiciliats els tributs es passaran al cobrament el dia 6 de juny els del primer període i el dia 3 d’octubre els del segon període.

Cal recordar que enguany l’Ajuntament ha establit a més un nou sistema de pagaments fraccionats a la carta per a fraccionar tots o alguns dels tributs en les següents modalitats: 9 pagaments (de febrer a octubre, inclusivament); 5 pagaments (febrer, abril, juny, agost i octubre); i 4 pagaments (febrer, maig, agost i octubre). Un total de 5.606 persones estan incloses en aquest sistema de pagament a la carta que ha de sol·licitar-se en el termini marcat de l’any anterior.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari