Castelló aprova la contractació del mobiliari per al Centre d'Envelliment Actiu i Saludable

Castelló aprova la contractació del mobiliari per al Centre d'Envelliment Actiu i Saludable
12/05/2022 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous en Junta de Govern la contractació del mobiliari per al futur Centre d’Envelliment Actiu i Saludable, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Es tracta del subministrament, muntatge i instal·lació dels mobles i equipament per a les noves instal·lacions, que oferiran 2.200 metres quadrats per a l’oci, esport, formació i cultura de les persones majors i situarà a la ciutat a l’avantguarda de les polítiques d’envelliment actiu i saludable.

Amb un pressupost global de 89.558 euros, el contracte inclou la compra i instal·lació de mobles d’oficina (64.507 euros); d’equipament esportiu (espatleres, barres i espills per al gimnàs, per un import de 14.143 euros); mobiliari de terrassa (8.583 euros) i d’ús sanitari (2.323 euros per a la compra i muntatge de lliteres de fisioteràpia).

“Junt amb l’avanç en la renovació estructural del futur centre, fem un pas més pel que fa a la reforma integral de l’interior amb la compra d’un mobiliari que serà fonamental per a desenvolupar els múltiples serveis i activitats que aquestes dependències oferiran a les persones majors”, ha destacat l’alcaldessa, Amparo Marco.

La contractació del subministrament i muntatge del mobiliari s’uneix a la també recent contractació de l’equipament informàtic de les instal·lacions (ordinadors portàtils i de taula, impressores MFP i 3D, tauletes, lectors d’e-book, equip de videoconferència o un vídeo wall) per un import de 123.299 euros.

El futur edifici se situa en les dependències que fins ara havia ocupat la Casa de la Cultura, al carrer Antoni Maura, sotmeses a una rehabilitació integral.

El projecte busca convertir aquest immoble en una instal·lació única, cent per cent accessible i vertebrada per una sèrie de patis interiors que aportaran llum i ventilació natural en totes les estades. Horts urbans en el terrat, cafeteria, sala d’actes per a cent persones, sala d’exposicions, gimnàs i sala d’activitat física, zona d’estimulació sensorial, espais de lectura, serveis de perruqueria, fisioteràpia i podologia, tallers polivalents o una sala d’assajos insonoritzada són alguns dels serveis que posarà a la disposició de les persones usuàries.

El nou Centre d’Envelliment Actiu i Saludable és una de les quinze operacions impulsades a Castelló gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i de l’Ajuntament en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible i Integrat, EDUSI.

Amb ell la ciutat de Castelló sumarà, ha indicat Marco, un “recurs d’acció social tendent a crear un espai pioner i d’innovació, de trobada del col·lectiu de persones majors” i promotor de serveis i activitats per a fomentar i facilitar l’envelliment actiu, saludable i constructiu, la qualitat social, el desenvolupament personal, les relacions socials i intergeneracionals, la dinamització, participació i acció comunitària de la ciutadania de major edat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari