Castelló aprova la contractació amb finalitats socials del servei de recollida i reciclatge de roba usada

La gestió dels tèxtils de manera independent a la resta de residus permetrà estalviar més de 200.000 euros al consistori

Castelló aprova la contractació amb finalitats socials del servei de recollida i reciclatge de roba usada
22/04/2021 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat la contractació del servei de reciclatge de la roba usada, mitjançant un contracte reservat. D’aquesta manera, la prestació del servei es farà per part d’una empresa sense ànim de lucre i afavorirà la generació de llocs de treball per a persones en risc d’exclusió. A més, la gestió dels tèxtils per part de la firma adjudicatària permetrà un estalvi de més de 200.000 euros al consistori i tindrà una durada de tres anys prorrogables.

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia ha destacat que “aquests és el segon contracte d’aquest tipus que gestionem des de l’àrea de Reciclatge i Gestió de Residus i suposa que, a més dels beneficis mediambientals, reforcem també la creació d’ocupació i apostem per polítiques socials”. Garcia també ha explicat que els tèxtils són un dels materials que més contamina i amb la recollida selectiva “podem separar aquells productes que tenen la possibilitat de tindre una altra vida d’aquells que no, però dels quals podem reutilitzar els materials”.

El consistori cedirà doncs l’espai per a la col·locació dels contenidors en via pública i serà l’adjudicatària la que assumisca la gestió integral del procés. Tal com es desprén del plec de condicions aprovat, l’Ajuntament s’assegura la col·locació dels contenidors en 54 punts repartits per tots els districtes de la ciutat. Amb aquesta contractació, l’Ajuntament instal·larà nous contenidors per a la recollida selectiva de roba, calcer i altres residus tèxtils i s’inclou també el servei de manteniment i neteja dels dipòsits.

Les tasques de recollida es duran a terme dues vegades al mes, excepte si es detecten desbordaments davant dels quals siga necessari dur a terme una recollida més. Així mateix, es realitzaran campanyes de sensibilització i conscienciació sobre la recollida del tèxtil. L’administració municipal també tindrà la informació sobre la quantitat de roba recollida, així com l’aparició de qualsevol incidència i el destí del tèxtil reciclat.

A banda de la recollida, el consistori s’assegura la gestió dels residus tèxtils així com el transport del material a les instal·lacions pertinents per al seu emmagatzematge i tractament. La Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus mantindrà un control específic sobre la recollida de la roba, complements i calcer, així com la resolució de problemes pel possible mal ús.

Actualment, l’Ajuntament de Castelló assumeix un cost de més de 200.000 euros per fer-se càrrec de la recollida dels residus tèxtils de la ciutat, un cost que s’estalviarà amb el nou mecanisme de contractació social. A més a més, Castelló manté l’aposta per la reducció dels residus i compleix amb les directrius establertes al Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV).

Aquest és el del segon contracte reservat activat per la Regidoria de Reciclat i Gestió de Residus. El primer va ser per al servei de recollida de les piles usades, tant per a la casa consistorial com per a altres edificis municipals, col·legis i contenidors en via pública. En aquest cas, el contracte també té una durada de tres anys amb possibilitat d’allargar-se dos més si es donen les condicions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari