Castelló aprova la contractació de l'equipament informàtic per al futur Centre d'Envelliment Actiu

Castelló aprova la contractació de l'equipament informàtic per al futur Centre d'Envelliment Actiu
07/04/2022 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous en Junta de Govern Local la contractació de l’equipament informàtic per al futur Centre d’Envelliment Actiu i Saludable, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Es tracta del subministrament i instal·lació de hardware i software per a les futures instal·lacions, que oferiran 2.200 metres quadrats per a l’oci, esport, formació i cultura de les persones majors i situarà a la ciutat a l’avantguarda de les polítiques d’envelliment actiu i saludable.

Amb un pressupost global de 123.299 euros, el contracte inclou la compra i instal·lació d’ordinadors, tant de taula com portàtils, impressores MFP i 3D, tauletes i lectors d’e-book. També es contemplen, entre altres, un equip de videoconferència i un vídeo wall, que a través de les diferents pantalles tàctils permetrà a les persones usuàries interactuar, obtindre informació o submergir-se en experiències de realitat virtual.

“Amb la incorporació de tots aquests sistemes informàtics de primer nivell, el Centre d’Envelliment Actiu i Saludable de Castelló reforça el seu perfil pioner i innovador i se situa també a l’avantguarda tecnològica”, ha destacat l’alcaldessa, Amparo Marco. Així mateix, el nou equipament contribueix a reduir l’escletxa digital entre les persones majors.

El futur edifici se situa en les dependències que fins ara havia albergat la Casa de la Cultura, al carrer Antonio Maura, sotmeses a una rehabilitació integral. El projecte busca convertir aquest immoble en una instal·lació única, cent per cent accessible i vertebrada per una sèrie de patis interiors que aportaran llum i ventilació natural en totes les estades. Horts urbans en el terrat, cafeteria, sala d’actes per a cent persones, sala d’exposicions, gimnàs i sala d’activitat física, zona d’estimulació sensorial, espais de lectura, serveis de perruqueria, fisioteràpia i podologia, tallers polivalents o una sala d’assajos insonoritzada són alguns dels serveis que posarà a la disposició de les persones usuàries.

El nou Centre d’Envelliment Actiu i Saludable és una de les quinze operacions impulsades a Castelló gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i de l’Ajuntament en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible i Integrat, EDUSI.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari