Castelló aprova i licita el projecte de remodelació de l'avinguda Castell Vell per 1,2 milions

Castelló aprova i licita el projecte de remodelació de l'avinguda Castell Vell per 1,2 milions
07/07/2022 -

La Junta de Govern Local celebrada aquest dijous ha aprovat el projecte de remodelació i urbanització de l’avinguda Castell Vell entre la Ronda Oest i el Riu Sec amb un pressupost d’1,2 milions d’euros més IVA i un termini d’execució de huit mesos. Així mateix, s’ha aprovat l’expedient per a la contractació de les obres incloses en aquest projecte així com destinar 409.780 euros per a enguany i realitzar la resta de la inversió en 2023. El consistori licita així aquest projecte una vegada obtinguda recentment la concessió per part de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) de la superfície de domini públic ferroviari afectada per aquest projecte, pas imprescindible per a escometre l’actuació.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la importància d’aquest projecte que “permetrà millorar considerablement l’accessibilitat i la mobilitat d’aquesta artèria de la ciutat”. “Es tracta d’una actuació que transformarà una de les principals vies d’accés a Castelló, convertint-la en un espai més sostenible, amable i humà en donar més protagonisme a les persones vianants i oferir un nou carril bici”, ha apuntat.

El regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha explicat aquest dijous els detalls del projecte “que permetrà dignificar aquest tram de l’antiga N-340 i donar a aquesta artèria un aspecte més urbà i sostenible”. López ha apuntat que aquest projecte de millora de l’accessibilitat inclou actuacions com l’execució de voreres i carril bici, la renovació del paviment asfàltic, la millora de l’enllumenat públic i millora de la senyalització viària existent.

“A més, amb aquesta actuació es realitzarà una millora important amb la implantació d’una nova rotonda en la intersecció de l’avinguda Castell Vell amb la quadra *Borriolenc i l’avinguda Diputació, donant més seguretat a vehicles, ciclistes i vianants”, ha recordat.

A través d’aquest projecte s’aconseguirà donar continuïtat al carril bici existent en l’avinguda Vall d’Uixó fins a la seua connexió amb la Ronda Oest, es construiran voreres laterals entre la quadra del Borriolenc i la Ronda Oest, així com una vorera en el costat oest (al costat del carril bici) en el tram entre el riu Sec i la quadra del Borriolenc. També es millorarà l’enllumenat públic existent, el paviment de la calçada i es millorarà la seguretat viària substituint la senyalització vertical i horitzontal.

Les obres d’urbanització de l’avinguda Castell Vell entre la Ronda Oest i el Riu Sec tenen un pressupost d’1.204.130,43 euros (més 252.867,39 euros d’IVA) i un termini d’execució de huit mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari