Castelló aprova el seu pressupost més alt i inversor amb reforç a les polítiques de benestar

Els comptes ascendeixen a més de 197 milions d’euros en 2022 i han sigut aprovats aquest matí amb els vots en contra de PP, Ciutadans i Vox

Castelló aprova el seu pressupost més alt i inversor amb reforç a les polítiques de benestar

L’Ajuntament de Castelló comença 2022 amb el pressupost més alt, inversor i centrat en el reforç de les polítiques de benestar social. Aquest matí, en un ple extraordinari, l’Acord de Fadrell – conformat per PSPV-PSOE, Compromís i Podem – al costat de la regidora no adscrita, ha aprovat els comptes municipals, que ascendeixen a més de 197,5 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment de prop del 2% respecte al de 2021. A més, augmenta fins a 1.145 euros la despesa per habitant enfront dels 903 euros de l’any 2014.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha defensat en la seua intervenció que el pressupost és clau “per a guanyar el futur, davant la manipulació i la mentida” dels qui no volen sumar “i posen bastons a les rodes del desenvolupament de la ciutat”, en referència a l’oposició. PP, Ciutadans i Vox han votat en contra de la proposta de l’equip de govern.

En aquest sentit, la primera edil ha afegit durant la seua intervenció que els principals objectius d’aquests comptes són generar oportunitats per a convertir el consistori en motor de recuperació de la ciutat, impulsar ajudes a empreses i a la creació d’ocupació, a l’emergència social, continuar treballant en la captació de fons europeus i desenvolupar el projecte clau d’enguany: el Pla General.

A més, l’equip de govern ha ressaltat que els pressupostos reforçaran les polítiques de benestar social. Tal com ja va avançar el consistori, en 2022 es destinaran 17,41 milions d’euros a l’àrea de Benestar Social, Dependència, Infància i Cooperació, la qual cosa suposa un augment del 16,4% en la partida. Entre els principals objectius de l’àrea està la posada en marxa i aprovació del I Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió social, una eina que orientarà i conjuminarà les polítiques públiques locals en favor de la inclusió social; i s’invertiran 2,36 milions d’euros a ajudes d’emergència social, de millora de l’autonomia de les persones majors i el pla de pobresa energètica.

Quant a les polítiques d’ocupació, l’increment del pressupost és del 16%, fins als 7,2 milions d’euros. L’aprovació i posada en marxa de l’II Pla Estratègic d’Ocupació; la nova edició de Jornals de Vila per a afavorir, amb 2 milions de pressupost, la inserció laboral per a col·lectius vulnerables; i 425.000 euros per a les línies d’ajudes a l’emprenedoria, l’economia social, innovació i projectes d’ocupació, són les principals línies d’aquesta àrea.

Marco ha destacat també la incorporació de fons europeus, que permetran impulsar una dotzena de projectes cofinançats, com la millora de la mobilitat ciclista i per a vianants de l‘avinguda Lledó, la reforma de la Pèrgola, el camí La Ratlla, o el Centre d’Envelliment Actiu i Saludable. També es continuarà impulsant l’Agenda Urbana 2030, així com projectes que són importants per al turisme i la reactivació econòmica com són Escala a Castelló o els esdeveniments musicals d’estiu, amb els quals es pretén impulsar el turisme castellonenc.

Ignasi Garcia, portaveu de Compromís, ha valorat que els pressupostos se sustenten en tres línies clau per a la recuperació de la ciutat: “Són un revulsiu econòmic per als autònoms i xicotets empresaris, que són els que creguen riquesa i treball a la nostra ciutat; un rescat social a les famílies més vulnerables amb ajudes en educació, habitatge, serveis socials, o per a víctimes de violència de gènere; i un impuls decidit a l’economia verda i a la sostenibilitat ambiental. Volem fer de Castelló una ciutat de drets i d’oportunitats”.

Fernando Navarro, portaveu de Podem-EU ha destacat, per part seua, que l’Acord de Fadrell ha aprovat el pressupost “a temps” i ha defensat que els tres partits han sigut “capaços de llimar les seues diferències amb més generositat que mai”. “És el millor pressupost de l’Acord de Fadrell”, ha subratllat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari