Castelló aprova en ple la primera ordenança de mobilitat sostenible de la ciutat

El text harmonitza els usos de l’espai públic i para atenció especial als vianants, bicis i vehicles de mobilitat personal

Castelló aprova en ple la primera ordenança de mobilitat sostenible de la ciutat
29/09/2022 -

El ple de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat hui inicialment l’Ordenança Municipal de Mobilitat Sostenible, amb els vots a favor de l’equip de govern (PSOE, Compromís i Podem-EU) i la regidora no adscrita, i els vots en contra de PP, Ciutadans i Vox. El text s’exposarà al públic durant un termini de 30 dies i s’entendrà definitivament aprovat en el cas que no es presenten reclamacions en aqueix termini. “Castelló disposarà així de la primera normativa de mobilitat sostenible que harmonitza els diferents usos de la via pública i els espais urbans”, ha apuntat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. Una ordenança que “presta especial atenció als vianants, ciclistes i als vehicles de mobilitat personal, i posa l’accent en les persones amb mobilitat reduïda, el transport públic, les zones de la ciutat amb velocitat limitada i les zones de baixa emissió”, ha detallat Marco.

“Aquesta és una ordenança que defensa una ciutat que fomenta la creació d’espais verds, la circulació de bicicletes i de vehicles de mobilitat personal i, sobretot, una ciutat que prioritza la creació de zones per als vianants en la qual les persones siguem l’eix de les polítiques públiques”, ha explicat en la sessió plenària el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. “Aquesta ordenança passarà a ser un text de referència en matèria de mobilitat a Castelló, ja que en ella es troben regulades la majoria de les qüestions que afecten mobilitat i via pública dins de l’àmbit local; i serà també un text de referència de les polítiques que impulsa aquest govern en matèria de mobilitat per a avançar en un model de ciutat sostenible, verda, amable i per als vianants”, ha apuntat.

El text adapta la normativa de Trànsit a les particularitats de Castelló i és aplicable en tot el terme municipal, en les vies urbanes i en les interurbanes la competència de les quals haguera sigut cedida a l’Ajuntament. En el seu articulat, l’Ordenança Municipal de Mobilitat Sostenible s’ocupa de les normes generals de circulació i seguretat viària, establint criteris per a la necessària convivència en els espais públics, la limitació de velocitat en el nucli urbà i els principals criteris de vigilància i control de la seguretat viària. També aborda la circulació de vehicles de motor, establint les restriccions a la circulació de vehicles pesants, les normes de circulació per a motocicletes, ciclomotors i bicicletes, al costat de les dels vehicles de mobilitat personal.

Desenvolupa, així mateix, les normes generals sobre la circulació de vianants, les zones d’especial protecció per al vianant, les zones 30 i les d’espai compartit, les zones de baixes emissions i la regulació de les zones per als vianants d’ús restringit. També recull la distribució urbana de mercaderies i les normes generals sobre càrrega i descàrrega. A més, regula les mesures de promoció del transport públic, especial o el transport de mercaderies perilloses, així com el servei de bicicleta pública municipal i serveis privats d’arrendament, tant de bicicletes com de vehicles de mobilitat personal.

Estableix els criteris per a l’emissió de les targetes de mobilitat reduïda, així com els de la parada, l’estacionament i l’estacionament regulat; i els usos temporals de la via pública. Recull, així mateix, el règim sancionador, les responsabilitats i la classificació de les sancions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari