Castelló aprova les primeres 125 ajudes del Pla Resistir que sumen 305.000 euros

Castelló aprova les primeres 125 ajudes del Pla Resistir que sumen 305.000 euros
24/03/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat les primeres 125 subvencions de les Ajudes Parèntesis destinades a persones treballadores autònomes i microempreses de Castelló de fins a 10 persones pertanyents als sectors més afectats per la covid-19. Aquestes ajudes suposen destinar en els pròxims dies els primers 305.000 euros dels 5,5 milions previstos en aquesta nova línia d’ajudes dirigides a pal·liar les conseqüències econòmiques de l’emergència sanitària en aquells àmbits afectats per les mesures i restriccions sanitàries per a contenir la propagació del virus.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que l’aprovació d’aquestes primeres ajudes arriba a penes dues setmanes després de l’obertura del termini de presentació de sol·licituds. “Aquest govern municipal és sensible i conscient de les dificultats que estan travessant les persones autònomes i les microempreses, que són una part vital del nostre teixit socioeconòmic, i per això s’està donant la màxima prioritat per a tramitar i aprovar les ajudes del Pla Resistir”, ha indicat.

Fins hui s’han presentat unes 900 sol·licituds, de les quals ja s’han gestionat més de la meitat. D’elles, l’Ajuntament ha aprovat 125 ajudes que sumen 305.000 euros i que seran abonats en els pròxims dies. De les subvencions concedides, el 80% són per al sector de l’hostaleria i l’oci nocturn; el 8% per a turisme i allotjaments; el 7,2% del sector de l’esport; el 4% del sector de la cultura i entreteniment i la resta per a la venda ambulant.

El regidor d’Innovació Comercial, David Donate, ha explicat que les Ajudes Parèntesis poden sol·licitar-se fins al pròxim 31 de març i ha recordat els sectors que poden acollir-se a aquesta línia d’ajudes que ascendeix a un total de 5,5 milions. “Es tracta d’un pla dirigit a l’hostaleria, oci nocturn, turisme, venda ambulant, cultura i activitats emmarcades en el sector de l’esport i l’entreteniment, sectors que s’han vist perjudicats per les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia”, ha indicat.

Poden sol·licitar aquestes ajudes aquelles persones autònomes o microempreses de fins a 10 persones, sempre que exercisquen l’activitat en el terme municipal de Castelló, i podran accedir a una subvenció de 2.000 euros, més una quantitat de 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social amb data de 31 de desembre de 2020. Les persones interessades poden consultar tota la informació i els tràmits necessaris per a realitzar les sol·licituds en la web ajudesparentesi.castello.es.

L’Ajuntament de Castelló distribuirà prop de 5,5 milions en les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir, dels quals el consistori aportarà el 15%, uns 825.000 euros; la Diputació, el 22,5%; i la Generalitat, el 62,5% restant.

Les ajudes atorgades seran compatibles amb subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d’organismes internacionals, i concedits per a la mateixa finalitat prevista en la següent convocatòria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari