Castelló aprova el projecte per a reformar el Camí la Ratlla i millorar la seguretat viària

Marco destaca les clàusules socials per a la subcontractació de part de l’obra amb microempreses, autònoms i pimes

Castelló aprova el projecte per a reformar el Camí la Ratlla i millorar la seguretat viària
26/11/2020 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat hui el projecte d’execució de millora en el Camí la Ratlla, amb un pressupost d’1.270.500 euros i un termini d’execució de 10 mesos, així com l’expedient de contractació de les obres. S’inicia així el procediment d’adjudicació de l’actuació cofinançada amb fons europeus, inclosa en el programa d’ajudes a projectes singulars d’entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de creixement sostenible 2014-2020.

“Avancem així en l’execució d’un projecte que ens permetrà atendre una reivindicació històrica i millorar el Camí la Ratlla, dotant-lo de més seguretat, amb millores en la calçada i el carril bici existent i afegint un carril de vianants”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. “A més, s’incorporarà més arbrat i zona verda i s’adequarà i consolidarà la séquia”, ha especificat la primera *edila.

El plec de prescripcions administratives que regulen aquesta contractació inclou una condició especial d’execució de caràcter social per a fomentar la recuperació del teixit econòmic i productiu local, que és la subcontractació d’un 30% del pressupost d’execució material de l’obra (al qual se li aplicarà el percentatge de baixa oferit pel licitador que resulte contractista) amb microempreses, autònoms i pimes.

Una clàusula que s’incorpora a les contractacions sobre la base dels acords per la Junta de Govern Local del passat 7 de maig, amb la finalitat de pal·liar les previsibles dificultats econòmiques arran de la pandèmia del coronavirus per a recolzar el mercat laboral i teixit empresarial de la ciutat i contribuir a l’impuls d’aquest. “Clàusules socials com aquesta que s’introdueixen en la reforma del Camí la Ratlla ens permeten diversificar la contractació pública i generar llocs de treball, ajudant així a autònoms, pimes i micropimes, que són sectors que estan patint especialment l’impacte de la crisi sanitària”, ha destacat l’alcaldessa.

La zona d’actuació abasta una longitud de 1,77 quilòmetres i una superfície total de 16.816 metres quadrats del Camí la Ratlla, concretament en el tram situat entre el Camí Serradal i la rotonda de la CV-149. El projecte, amb un termini d’execució de 10 mesos a comptar a partir de l’inici d’obres que està encara per determinar, permetrà separar el carril bici de la via de circulació de doble sentit, mitjançant un parterre vegetal. I en el costat extrem es col·locarà una zona de trànsit per als vianants i una banda de senyalització. Amb això es pretén realitzar dues zones segures, una per a bicicletes i una altra per a vianants, degudament separades de la calçada i senyalitzades.

D’altra banda, aquesta obra permetrà reduir almenys en un 5% les emissions de CO₂ respecte a la situació de partida abans d’executar-la, complint així un dels requisits dels projectes presentats a la concessió directa de subvencions a projectes singulars d’entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni, en el marc del programa operatiu Feder de creixement sostenible 2014-2020, segons es detalla des de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica de l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari