Castelló aprova la tercera rebaixa de l'ICIO i amplia suspensions de taxes per a impulsar la recuperació

Castelló aprova la tercera rebaixa de l'ICIO i amplia suspensions de taxes per a impulsar la recuperació
14/10/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat noves modificacions d’ordenances fiscals en suport del teixit empresarial de Castelló i les persones treballadores autònomes amb l’objectiu d’impulsar la recuperació i fomentar la reactivació després de l’emergència sanitària i social de la covid-19. En concret, en la Junta de Govern Local d’aquest dijous s’ha aprovat una nova rebaixa de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) que passarà del 3,25 al 3% en 2022 i l’ampliació fins a juny de 2022 de la suspensió de taxes per prestació de serveis relacionats amb la tramitació o autorització d’instruments d’intervenció ambiental i amb l’obertura d’espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics (coneguda com a taxa d’obertura). A més, s’ha aprovat també la suspensió de taxes per documents (fotocòpies) que expedisca l’administració en haver-se generalitzat l’ús de l’administració electrònica i per a disminuir les càrregues administratives a la ciutadania.

En total, aquestes noves modificacions fiscals suposaran un estalvi estimat de 338.500 euros per al teixit empresarial, persones autònomes i ciutadania. “L’Ajuntament de Castelló té un paper fonamental en la recuperació després de l’emergència sanitària i social per la covid-19 i per això continuem prenent mesures fiscals en benefici de la ciutadania i per a impulsar la reactivació econòmica”, ha manifestat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Marco ha recalcat que “és la tercera rebaixa de l’ICIO que realitza el govern municipal des de 2015, passant del 3,75 al 3% en aquest temps, la qual cosa reflecteix la nostra aposta ferma per les polítiques d’impuls i en suport de l’activitat empresarial de Castelló”. Aquesta taxa es va mantindre en el 4% des de l’any 2000 fins al 2014. “Aquest equip de govern l’ha rebaixat fins a tres vegades en els últims sis anys, ara, amb aquest nou descens tornem a donar un fort impuls a la construcció i la rehabilitació d’immobles, la qual cosa incideix directament en la creació d’ocupació”, ha apuntat.

El regidor d’Hisenda i primer tinent d’alcaldia, David Donate, ha apuntat que ja la rebaixa realitzada l’any passat ha implicat una reactivació de l’activitat econòmica a la ciutat, especialment quant a obres menors. “Per això, hem aprovat una nova rebaixa de l’ICIO, per a continuar donant suport a la reactivació econòmica de la ciutat, al costat d’una nova ampliació de suspensió de taxes per obertures”, ha indicat.

El segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia, ha fet èmfasi en el fet que “el govern de Castelló ha fet una sèrie d’ajustos per a aconseguir que la tributació siga més justa i equilibrada amb el retorn a la nova normalitat”. De fet, Garcia ha destacat l’eliminació de la taxa per a accedir als expedients personals de la ciutadania perquè és “una reivindicació i una qüestió de justícia per a facilitar que el ciutadà puga accedir a la seua informació i així també augmentar la transparència a les institucions”.

“Des de l’Acord de Fadrell fem un nou esforç per a adaptar les ordenances fiscals al context de recuperació postcovid perquè es convertisquen en un instrument que ajude a la reactivació econòmica i garantisca una eixida justa, social i solidària de la crisi sanitària. El 2022 és clau per a la reactivació de la ciutat i farem tots els esforços perquè siga el més ràpida possible”, afirma el tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro.

Amb la rebaixa de l’ICIO per a 2022 es preveu un estalvi de 157.884,93 euros per a les empreses o persones treballadores autònomes que realitzen sol·licituds de llicència d’obres. Així mateix, l’ampliació de la suspensió de la taxa d’obertura durant el primer semestre del pròxim any preveu un altre estalvi de 180.000 euros. L’eliminació de les taxes per l’expedició de documents suma un altre estalvi per 500 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari