Castelló assegura la neteja dels edificis municipals amb millores salarials per al personal

Castelló assegura la neteja dels edificis municipals amb millores salarials per al personal
04/01/2021 -

La Junta de Govern Local ha aprovat l’adjudicació del servei de neteja d’edificis municipals i dependències de l’Ajuntament de Castelló, inclosa la recollida i gestió de residus en aquests. La prestació tindrà un cost de 3.965.000 euros (en detall, 1,32 milions d’euros anuals) durant els tres exercicis que contempla aquesta adjudicació.

La resolució també permet realitzar millores salarials al personal que presta el servei, després que el consistori haja aplicat un increment en la valoració del preu per hora que se situa per damunt de la que marca el conveni. Els plecs de contractació han contemplat així les peticions sindicals.

«El personal de neteja s’ha mostrat com a personal essencial durant aquest crisi sanitària i, com a administració, hem de donar exemple i valorar el seu treball i el seu esforç com a imprescindibles que són». Així ho ha manifestat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, qui ha recordat que «aquests mateixos serveis de neteja són els que hem reforçat i intensificat per a fer front a aquesta pandèmia amb un increment de les desinfeccions en els edificis públics, en la via pública i en el mobiliari urbà, fonamentals en aquest context».

Sostenibilitat i recollida selectiva

La contractació del servei de neteja inclou també la possibilitat de separar envasos i cartró i paper en els edificis municipals amb una recollida selectiva per als dipòsits d’aquestes fraccions que s’identifiquen en els edificis municipals. Així mateix, el consistori podrà instal·lar un contenidor de pilar i disposarà de la possibilitat de recollida i trasllat d’estris per renovació de mobiliaris.

A més, les bosses que s’empraran per a la recollida de residus seran de plàstic reciclat i els productes de neteja seran ecològics per a reduir el rastre dels treballs de neteja. També la totalitat dels productes del paper higiènic i paper de mans utilitzat seran reciclats.

80.000 hores anuals

Mitjançant aquest contracte, l’Ajuntament de Castelló disposa de 79.000 hores anuals per a la neteja de les seues instal·lacions i equipaments interiors. També disposa d’un servei complementari de reforç disponible 24/7 amb un temps màxim de resposta de 45 minuts per a incidències o necessitats puntuals.

El servei contractat per l’ajuntament inclou 1.000 hores anuals extraordinàries i els equips i personal necessaris per a la neteja exterior de finestres de difícil accés, vidrieres, làmines, persianes i façanes. Per a aquestes i altres labors, es posen a la disposició del servei dos vehicles, un d’ells elèctric.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari