Castelló assessora sobre els tràmits de la moratòria d'hipoteques i ajudes al lloguer del Govern

Les persones interessades han de telefonar a l’O10 i deixar les seues dades i la Regidoria d’Habitatge informarà després dels tràmits i condicions que necessiten per a estar a aquestes mesures

Castelló assessora sobre els tràmits de la moratòria d'hipoteques i ajudes al lloguer del Govern
04/04/2020 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló assessorarà dels tràmits per a sol·licitar la moratòria d’hipoteques i les ajudes de lloguer que han sigut aprovades pel Govern davant l’impacte de l’emergència sanitària del coronavirus. Aquelles persones que vulguen optar a les mateixes podran realitzar la seua consulta a l’Oficina Municipal d’Habitatge a través del servei telefònic del 010, en el qual hauran de deixar les seues dades i després se’ls respondrà des de la Regidoria.

La Regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, subratlla que l’alerta sanitària tindrà un enorme impacte en el teixit econòmic i social de la ciutat i sosté que les Administracions han de realitzar tots els esforços per a garantir el dret constitucional de l’habitatge de la població davant la falta de ingressos i treball de moltes famílies.

Garrido valora que les mesures en matèria d’habitatge aprovades pel Govern són un primer pas per a donar cobertura a la gent que es quede sense ingressos i afirma que des de la Regidoria oferirà un servei d’assessorament per a les persones que necessiten sol·licitar les mesures de suport en hipoteques i al lloguer del Govern.

Explica que en estar tancada l’atenció municipal al públic de manera presencial per la quarantena, els ciutadans que necessiten aquest servei podran fer-lo avisant al 010 i la Regidoria es posarà en contacte amb aquests. Als possibles beneficiaris se’ls detallarà les condicions, tràmits i documentació que necessiten.

La regidora recorda que la moratòria d’hipoteca es prolongarà el temps de l’Estat d’Alarma i que cobrirà a les persones que han perdut la seua ocupació, han cessat la seua activitat o han registrat una reducció notable dels seus ingressos.

Mentrestant, en lloguer, el Decret del Govern contempla la suspensió dels desnonaments sense alternativa habitacional durant 6 mesos, ajudes extraordinàries i microcrèdits sense interessos a 6 anys per a pagar el lloguer. Així mateix, en aquest últim cas, recorda que les grans forquetes hauran de fer als seus inquilins una quitació d’un 50% o una reestructuració del deute en 3 anys, l’Estat assumirà el deute dels inquilins que no isquen de la vulnerabilitat, i hi haurà una pròrroga de 6 mesos dels contractes a punt de vèncer per a evitar pujada. Poden optar aturat, treballadors afectats per un ERTE o que han reduït la seua jornada laboral, o autònoms o empresaris que han cessat la seua activitat o han patit pèrdua d’ingressos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari