Castelló atén a 292 persones en el servei de mediació d'Habitatge en l'últim any

Castelló atén a 292 persones en el servei de mediació d'Habitatge en l'últim any
16/01/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló va atendre en 2020 a 292 a través del servei de mediació que té conveniat amb el Col·legi d’Advocats, una iniciativa que assessora en reclamacions per problemes en el lloguer, execucions hipotecàries o en les ajudes existents en habitatge. La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, informa que el 97% de les situacions corresponen a qüestions vinculades al lloguer, especialment a informacions sobre la moratòria en desnonaments en el lloguer o les ajudes aprovades durant l’Estat d’Alarma de març.

“En un primer moment i per la crisi financera de 2008, el Col·legi d’Advocats rebia consultes per execucions hipotecàries. En els últims temps la problemàtica s’ha derivat al lloguer. La crisi econòmica, l’increment del preu del lloguer i l’especulació dels fons voltor està complicant el dret a una llar de moltes famílies. Així, moltes persones han preguntat al Col·legi d’Advocats sobre la situació del seu contracte i les ajudes que hi ha en vigor per part del Govern, Generalitat i Ajuntament”, indica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La Regidoria d’Habitatge subratlla que el Col·legi d’Advocats va atendre l’any passat 286 consultes lligades a problemes amb el lloguer, quatre a execucions hipotecàries i altres dos casos sense determinar.

Garrido ressalta que, d’acord amb el decret del Govern central del 22 de desembre, durant l’actual estat d’Alarma (tres mesos de duració) estan prohibits els desnonaments per impagaments de lloguer en famílies vulnerables, incloent-se una compensació en propietaris particulars.

Habitatge recorda que té en tràmit un procés de compra pública i la bossa de lloguer social i que la setmana que ve s’iniciarà el procés d’inspeccions de set pisos oferits a la primera mesura i huit en la segona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari