Castelló atén 1.300 persones a través del Pla Sociocultural Sant Agustí 2020 dirigit a reduir l'exclusió social

Benestar Social destina 71.800 euros a aquest projecte que afavoreix la convivència, la integració i la igualtat del poble gitano

Castelló atén 1.300 persones a través del Pla Sociocultural Sant Agustí 2020 dirigit a reduir l'exclusió social
18/04/2021 -

Un total de 1.314 persones (649 dones i 665 homes) han sigut ateses gràcies al Projecte Sociocultural Sant Agustí desenvolupat al llarg del passat any i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Castelló. La regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància ha destinat 71.800 euros en 2020 a aquest programa que està dirigit a reduir l’exclusió social del col·lectiu gitano a través d’accions i programes educatius innovadors que promouen l’educació intercultural i en valors, que faciliten la igualtat d’oportunitats, la integració i la inclusió educativa i social en el barri Sant Agustí.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha volgut posar en valor, en la setmana en la qual s’ha celebrat el Dia Internacional del Poble Gitano, el treball realitzat per la Fundació Panjab, encarregada d’executar aquest projecte i que porta treballant des de 2002 per la defensa i el desenvolupament dels drets del col·lectiu gitano. Així, ha visitat aquesta setmana el Centre Sociocultural Sant Agustí i a responsables d’aquesta fundació.

“Aquest equip de govern aposta per projectes dirigits a afavorir la convivència social i cultural a través d’una visió positiva de les diverses cultures coexistents a la ciutat de Castelló i per a això estem desenvolupant l’III Pla Castelló Ciutat Intercultural, que va ser aprovat en 2019, i que, entre les seues línies d’actuació inclou l’objectiu de promoure la igualtat i la inclusió del poble gitano”, ha explicat Ribera.

En aquest sentit, la Fundació Panjab i l’Ajuntament de Castelló vénen convenient l’execució de projectes amb la finalitat de promocionar la comunitat gitana des del reconeixement de la seua identitat cultural, promovent la integració social i la convivència intercultural del poble gitano a la ciutat. D’aquesta manera va nàixer el Projecte Sociocultural Sant Agustí 2020, dirigit a reduir l’exclusió social. “Gràcies al treball de la Fundació Panjab, la Casa de la Cultura s’ha consolidat com a referent entre persones dels barris perifèrics, que han trobat en aquest espai un lloc per a tots els veïns i veïnes”, ha apuntat Ribera.

La regidora ha destacat el treball realitzat en aquest espai en matèria de formació, oci i integració. Així, per exemple, ha recalcat la importància de tallers com el de corresponsabilitat. “Un taller que fomenta la igualtat, donant veu a dones gitanes que han compaginat l’educació i l’aprenentatge laboral sense renunciar a la seua identitat ni cultura”, ha apuntat. Més de cent famílies han participat en aquest taller.

El Projecte Sociocultural Sant Agustí es divideix en diferents tallers i activitats. Entre ells, destaca l’Escola Quatre Estacions, dissenyada per a les xiquetes i els xiquets dels barris Tombatossals, Les Bacores i Sant Agustí que estaven escolaritzats, amb edats compreses entre els 3 i els 16 anys, amb l’objectiu d’aconseguir el seu èxit escolar per a propiciar la igualtat d’oportunitats. També destaca el taller Connecta-T, de transició al món laboral, així com diferents tallers i activitats interculturals i intergeneracionals.

En total, han sigut ateses més de 1.300 persones a través d’aquest projecte que ha comptat amb el finançament de l’Ajuntament de Castelló i de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, amb ajudes de 71.800 i 24.500 euros respectivament, i ha sigut desenvolupat per mediadors interculturals, educadors socials, monitors i professionals del Magisteri, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari