Castelló augmenta en 12.000 euros l'ajuda al Banc d'Aliments per a la millora del repartiment

Marco recalca que l’aposta de l’Ajuntament per les polítiques socials “és una prioritat” per a fer front a l’emergència social

Castelló augmenta en 12.000 euros l'ajuda al Banc d'Aliments per a la millora del repartiment
13/02/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, ha incrementat l’ajuda al Banc d’Aliments en 12.000 euros que permetran a l’organització millorar el servei de repartiment gràcies a l’adquisició d’un camió de rènting anual. D’aquesta manera, el consistori ha augmentat el suport a l’entitat en passar d’una subvenció de 20.000 euros en 2019 als 32.000 aportats al tancament de 2020.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat el compromís del govern municipal amb les polítiques socials en recordar que en 2015 van donar solució a la problemàtica d’espai traslladada pels responsables del Banc d’Aliments. “Ja llavors vam donar una resposta ràpida facilitant a aquesta organització un nou espai gràcies a un conveni amb el qual el consistori es feia càrrec del manteniment, ara tornem a ampliar la subvenció amb l’objectiu que puguen millorar el servei de repartiment d’aliments”, ha apuntat Marco. L’alcaldessa ha destacat que les polítiques socials, especialment durant aquesta emergència sanitària i social, “són una prioritat del govern municipal”.

En aquest sentit, cal recordar que en 2020 s’han destinat 3,5 milions d’euros a ajudes d’emergència social, un 54% més que en 2019. “Un augment amb el qual s’ha pogut garantir l’alimentació i les necessitats bàsiques de les persones en situació de vulnerabilitat des que es va activar l’estat d’alarma per coronavirus”, ha manifestat Marco.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha explicat que, gràcies a aquest augment de l’ajuda, “l’entitat ha pogut millorar notablement la logística del repartiment amb la incorporació del nou camió”. “El Banc d’Aliments és una organització referent a la ciutat i a la província i per això mantenim i incrementem el suport per a millorar un servei que és indispensable”, ha apuntat.

El Banc d’Aliments és una organització sense ànim de lucre que va ser declarada entitat d’utilitat pública al maig de 2015. Així mateix, forma part de la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (Fesbal), al costat de 55 Bancs d’Aliments d’Espanya. El seu principal objectiu és obtindre aliments en perfectes condicions de consum i redistribuir-los gratuïtament entre organitzacions d’àmbit social i local, d’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat social o risc de pobresa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari