Castelló avala un pressupost del Patronat Municipal de Festes per a 2021 de 986.000 euros

El consell aprova la proposta provisional ajustada al context covid i destina la reducció respecte a 2020 a benestar social

Castelló avala un pressupost del Patronat Municipal de Festes per a 2021 de 986.000 euros
13/04/2021 -

El Consell Rector del Patronat Municipal de Festes ha aprovat hui de manera provisional la proposta de pressupost per a 2021, que ascendeix a 986.016 euros, així com el calendari de tramitació. “Són 318.000 euros menys que l’any passat, que es destinaran a polítiques de benestar social per a pal·liar els efectes de la covid-19 en els sectors més vulnerables”, segons ha explicat en el consell rector, el president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina. La proposta ha tirat avant amb els vots a favor dels representants del PSPV, Compromís, Podem, de l’assemblea, del president i de la vicepresidenta; i l’abstenció del PP i de Vox.

Quant al calendari del pressupost, després de l’aprovació provisional de hui, del 14 al 19 d’abril serà el termini de presentació d’esmenes i després de l’estudi d’aquestes, es procedirà a la convocatòria del Consell Rector Extraordinari per a l’aprovació definitiva.

El nou pressupost manté una línia de subvencions de 117.300 euros dirigides a les gaiates, la gestora de gaiates, ens vinculats, Federació de Colles, Festes de Carrer i grups perifèrics. Unes ajudes que s’han ajustat a la realitat derivada de la suspensió de les festes. “Hem mantingut ajudes al món de la festa, perquè continuem donant-los suport en un moment com aquest”, ha explicat Braina. Els comptes també mantenen partides econòmiques en previsió de poder organitzar actes o activitats al llarg de l’any, sempre que l’evolució de la situació epidemiològica a la ciutat ho permeta i no suposen risc sanitari.

Informe de les festes del 2020

D’altra banda, s’ha aprovat -amb tots els vots a favor, menys l’abstenció del PP- l’informe de valoració de les festes del 2020, així com el seu trasllat als membres de l’assemblea general del Patronat. Respecte a l’assemblea, com recull el propi informe, es convocarà en el moment en el qual la situació sanitària permeta la seua celebració de manera presencial.

En aquest informe, el president del Patronat Municipal de Festes dóna compte de l’activitat d’aquest organisme autònom en un 2020 caracteritzat per la pandèmia de la covid-19, que va condicionar els actes i les celebracions i va obligar a suspendre la majoria de les festes, inclosa la Magdalena del 75 aniversari. El document desglossa també el pressupost del 2020, que va ascendir a 1,3 milions d’euros i va mantindre la línia de subvencions als diferents col·lectius festers. “La voluntat és continuar impulsant les nostres festes, que igual que la resta d’activitats s’han vist durament colpejades per la pandèmia de la covid-19. Una crisi sanitària que esperem ser capaces de véncer al més prompte possible per a poder recuperar les nostres festes com a totes i tots ens agradaria”, destaca Braina en aquest informe.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari