Castelló avança en la millora ciclista i per a vianants de l'avinguda de Lledó amb dos dels tres trams ja en obres

El traçat central es talla al trànsit aquesta setmana per la retirada de la tanca del parc de Rafalafena que recau en el vial i la demolició de voreres

Castelló avança en la millora ciclista i per a vianants de l'avinguda de Lledó amb dos dels tres trams ja en obres
07/05/2022 -

Les obres de remodelació de l’avinguda de Lledó de Castelló, que es transformarà en un itinerari ciclista, per als vianants i sostenible d’1,5 quilòmetres gràcies a la inversió europea, avancen amb dos dels seus tres trams ja en marxa.

Els treballs, que van arrancar al febrer en la zona més pròxima a la basílica, han arribat també al tram central, comprés entre la rotonda de la ronda de circumval·lació nord i la de Tombatossals, on durant aquests dies s’han realitzat labors de disposició de serveis com a reg, enllumenat i semàfors.

Les rases per a habilitar les canalitzacions han obligat a tallar al trànsit un dels vials de l’avinguda en aquest tram, el d’entrada a la ciutat. Restriccions a la circulació que s’ampliaran a partir d’aquest dilluns, 9 de maig, quan el carril d’eixida (en direcció a la basílica) quede tallat també per la retirada de la tanca que voreja el parc de Rafalafena, concretament el lateral que dona en l’avinguda.

Cal recordar que el projecte de millora per als vianants i ciclista de l’avinguda de Lledó, amb 3,3 milions d’euros cofinançats pels fons europeus FEDER, contempla la integració total del parc de Rafalafena en l’entorn mitjançant la supressió d’una part de la tanca que l’envolta, per a afavorir així el major ús d’aquest espai i crear una imatge verda, sostenible i unificada de l’entorn.

Els vehicles i el transport públic que transiten per la zona disposaran de diversos itineraris alternatius habilitats, i degudament senyalitzats, pels carrers Calderón de la Barca (que connecta amb la rotonda de la ronda nord) i Rosa María Molás (amb enllaç a Tombatossals). També podran circular pel carril de servei de la ronda de circumval·lació i el viari Pintor Carbó. Es garantiran els accessos als garatges existents en aquest lateral i s’habilitarà un nou accés al restaurant El Rinconet, situat dins del parc de Rafalafaena, des del carrer Matilde Salvador.

Durant aquesta setmana, als treballs d’habilitació de canalitzacions i de retirada de la tanca s’uniran en aquest tram central les demolicions de voreres i paviments.

De manera paral·lela, els operaris escometran també aquesta setmana en el primer dels trams, al costat de la basílica, la demolició del paviment del passeig central, programada després de la celebració de la festivitat de la patrona per a evitar afeccions als actes religiosos. L’UTE Becsa-Telecso estima que en dues setmanes s’haurà reposat el paviment i preveu per a juny donar per conclosa aquesta part de l’itinerari.

L’última de les zones a remodelar-se serà la que va des de la rotonda de Tombatossals fins a la plaça de Maria Agustina, en ple centre urbà. Les obres ací començaran a l’estiu, aprofitant la fi del curs escolar i el tancament dels comerços pel període vacacional, per a mitigar les molèsties.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que la implementació d’un carril bici i de recorreguts per als vianants al llarg de tota l’avinguda, que connecta el centre amb la basílica de Lledó, permetrà ampliar l’espai per al vianant, que s’incrementarà en més d’un 35% (del 31% actual al 68%), així com els itineraris segurs, que passen dels 910 metres als 1.413 metres.

Amb el seu redisseny, el vial incorporarà un sistema de drenatge sostenible i sumarà més arbrat i biodiversitat (de 419 a 734 exemplars), a més d’ampliar la superfície verda en més de 4.587 metres quadrats mitjançant la plantació d’arbustos. La millora tindrà “impacte directe en els plans social i econòmic”, ha dit Marco. Convertirà l’avinguda de Lledó “en un espai de trobada, obert a l’oci i l’esport a l’aire lliure”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari