Castelló bonificarà un 95% l'IBI dels habitatges buits de xicotets propietaris cedits amb lloguer a preus protegits

Castelló bonificarà un 95% l'IBI dels habitatges buits de xicotets propietaris cedits amb lloguer a preus protegits
12/05/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló de l’Ajuntament de Castelló bonificarà un 95% l’Impost de Béns immobles (IBI) als habitatges de xicotets propietaris que mantinguen buides i que les cedisquen per al lloguer a preus protegits.

“Des de l’Ajuntament treballem per a augmentar la xifra de lloguers a preus assequibles davant la necessitat social existent. D’una banda augmentarem l’IBI un 50% als habitatges buits de grans propietaris per a intentar que les traguen al mercat a costos raonables, i per un altre, bonificarem els pisos de xicotets propietaris que els tenen sense habitar si els destinen a la bossa de lloguer municipal a un preu màxim”, ha afirmat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

Aquesta mesura s’implementarà a través de la nova bossa de lloguer municipal. La regidoria ha modificat les bases de la mateixa per a dinamitzar-la i per a això ha introduït incentius per a propietaris com la citada bonificació de l’IBI, un pagament anual de 1.500 euros, ajudes de fins a 4.000 euros per a realitzar reformes i un depòsit de fins a 3.500 euros per a fer front a danys i desperfectes. El preu màxim del lloguer establit serà de 4 euros per metre quadrat.

Aquesta iniciativa es complementa amb la penalització d’un 50% de l’IBI inclosa en l’ordenança fiscal de 2021 per als habitatges buits de grans propietaris (amb més de 10 possessions) que porten un any desocupades.

Les Regidories d’Hisenda i Habitatge han iniciat els tràmits per a elaborar un cens d’habitatges buits per a localitzar les de grans tenidors amb l’objectiu de cobrar el recàrrec en 2022.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari