Castelló inicia les obres del canvi de gespa de Gran Via amb una inversió de 480.000 euros

Castelló inicia les obres del canvi de gespa de Gran Via amb una inversió de 480.000 euros
10/01/2023 -

L’Ajuntament de Castelló inicia aquest dimarts les obres per a canviar la gespa del camp del complex esportiu de Gran Via. El projecte compta amb una inversió de 396.694,21 euros més 83.305,78 euros en concepte d’IVA i té un termini d’execució de sis setmanes. Els treballs han començat amb el desmuntatge de la gespa artificial existent i continuaran amb la construcció d’una base asfàltica en tot l’àmbit d’actuació per a la posterior col·locació de la nova gespa artificial que compta amb certificat FIFA Quality.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat en valor aquest projecte “que ve a donar resposta a una justa reivindicació dels usuaris i usuàries d’aquests camps”. Marco ha recalcat que “el govern municipal és sensible a les demandes de la ciutadania i amb aquesta intervenció en Gran Via millorarem aquestes instal·lacions esportives i garantir unes òptimes condicions per a la pràctica de l’esport”.

El regidor d’Esports, Omar Braina, ha destacat que “el projecte permetrà implantar una gespa artificial d’alta qualitat, que segueix els criteris de FIFA Quality”. “Es tracta d’una actuació d’importància per a les persones usuàries de Gran Via i que se suma a altres inversions que realitzem en les instal·lacions esportives municipals”, ha indicat.

El projecte, que ha sigut adjudicat a la mercantil Fildturf Poligras S. A., presenta certificats de la gespa artificial a instal·lar com a producte testat en laboratori que compleix amb els criteris de FIFA Quality Pro norma UNE 15330-1. A més, ha presentat millores com la construcció de solera perimetral de formigó, la millora de la qualitat de la gespa artificial, la substitució de protectors de canons de reg i la gestió de residus-Geodrén i làmina impermeable.

La utilització de gespa artificial permet un ús intensiu de la instal·lació a diferència de la gespa natural la ràtio d’utilització de la qual màxima està entorn de les 10 hores setmanals; la nova gespa projectada posseeix unes característiques tècniques i mecàniques que ho fan més apte per a la pràctica esportiva que el paviment deteriorat existent.

El de Gran Via és un complex creat en els anys 80 en el qual es va escometre una remodelació important l’any 2009 consistent en la construcció de vestuaris, oficina, cafeteria i pavelló cobert, la instal·lació de gespa artificial en el camp de futbol existent i el condicionament dels espais exteriors. El pas del temps, unit a l’ús intensiu de les instal·lacions ha derivat en un desgast notable de la gespa artificial del camp de futbol que aconsellava la seua substitució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari