Castelló acosta el reciclatge d'orgànica a 157.000 veïnes i veïns

Castelló acosta el reciclatge d'orgànica a 157.000 veïnes i veïns
21/11/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha fet arribar a 156.910 de ciutadanes i ciutadans informació sobre l’ús de contenidor marró i la correcta gestió dels restes orgànics que s’hi depositen. Així ho indica el balanç de la última fase de la campanya ‘Un marró de tots’, mitjançant la qual l’àrea de Reciclatge i Gestió de Residus del consistori ha acostat informació i recursos per afavorir la separació d’aquesta fracció tant a les cases com als establiments, després de la implantació de la recollida selectiva d’orgànica el passat setembre.

“Podem estar satisfets i satisfetes perquè estem aconseguint fer els primers passos cap a una economia circular amb la col·laboració de la ciutadania”, ha explicat el regidor al capdavant de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, qui també ha destacat que “encara queda molta feina per fer” i que “aquesta ha sigut només la primera de les moltes accions informatives que desenvoluparem a partir d’ara amb el suport de l’equip d’educació ambiental de Castelló”. L’edil ha destacat que “cuidar l’entorn i protegir el territori és un objectiu comú que comença en l’àmbit individual quan anem a comprar i continua a casa fins que separem el fem” perquè “cada ciutadà i cada ciutadana és una peça clau en la carrera contrarellotge de l’emergència climàtica”.

Més de 400 establiments

Així doncs, des de setembre, les agents de la campanya ‘Un marró de tots’ han visitat 410 bars, restaurants, cafeteries i comerços vinculats a l’alimentació en tota la ciutat. Les informadores també han compartit nocions bàsiques sobre el reciclatge de restes orgàniques en una trentena d’entitats veïnals dels sis districtes.

Així mateix, han organitzat un centenar de punts informatius (50 fixes i 50 mòbils) per a explicar el tipus de restes que es llances al contenidor marró i amb quin procediment, a més d’informar sobre les utilitats d’aquesta fracció una vegada reciclada. La campanya de bustiatge ha arribat a 50.000 llars i l’acció s’ha complementat amb publicitat sobre els consells d’utilització dels contenidors marrons en la xarxa d’autobusos urbans i en altres suports físics i digitals, amb l’objectiu d’arribar al major nombre de persones possible.

El 97,6% recicla a casa

El projecte d”Un marró de tots’ ha inclòs la realització d’enquestes per a l’elaboració d’estadístiques. Els resultats mostren que un 97,6% de les persones que han participat en el sondeig separa a casa alguna de les quatre fraccions de recollida selectiva que realitza l’Ajuntament de Castelló. A més, el 94,1% coneix quin tipus de residus es llances al contenidor marró, encara que només el 40% coneix com es gestionen posteriorment a les plantes.

4,6 tones diàries

Des de l’activació de la recollida selectiva d’orgànica l’1 de setembre de 2020, els contenidors acumulen una mitjana diària de 4,6 tones d’aquestes restes. Hi ha repartits 1.100 contenidors i des de la seua instal·lació s’han incrementat un 40 % les rutes de recollida. Cal destacar que meitat de la flota vehicles reforçada per a recollida d’aquests contenidors, són sostenibles i estan impulsats per gas comprimit per tal de reduir les emissions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari