Castelló capta 7,8 milions de fons europeus per a implantar la Zona de Baixes Emissions

L’alcaldessa de Castelló destaca que els fons ‘Next Generation’ permetran avançar en la llei de canvi climàtic

Castelló capta 7,8 milions de fons europeus per a implantar la Zona de Baixes Emissions
23/02/2022 -

Castelló ha aconseguit captar 7,8 milions d’euros de fons europeus Next Generation per a la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) en el centre de la ciutat. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha fet pública la resolució de concessió d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i Castelló figura entre les ciutats beneficiàries d’aquests fons de la Unió Europea que s’emmarquen en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

“És una molt bona notícia per a Castelló que hàgem aconseguit captar nous fons europeus per a continuar transformant la ciutat i en aquest cas per a ajudar-nos a implantar la Zona de Baixes Emissions”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Un projecte que permetrà que ens avancem al compliment de la llei estatal de canvi climàtic que obliga als municipis de més de 50.000 habitants a crear aquestes zones abans de 2023”, ha apuntat. “Continuem impulsant de la mà d’Europa iniciatives com aquesta que tenen com a objectiu la reducció d’emissions de CO₂ degudes al trànsit rodat, la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat i el foment d’una mobilitat activa, sostenible, saludable i segura”, ha detallat Marco.

La implantació de la Zona de Baixes Emissions en el centre de la ciutat té un pressupost de 10,5 milions d’euros, del qual serà finançat pels fons europeus l’import de 7,8 milions (el 90%, exclòs l’IVA), sent l’aportació municipal de 2,7 milions (10% restant del pressupost més el 21% del total de la sol·licitud en concepte d’IVA).

La implantació de la ZBE inclou un canvi modal en l’entorn urbà, amb l’adequació de carrers de la zona centre a plataforma única i accions que reduïsquen les emissions i la contaminació acústica, amb l’increment de l’espai per al vianant, el foment de la circulació de bicicletes i vehicles de mobilitat personal, la reducció del trànsit rodat, l’increment de l’espai verd, el reaprofitament de l’aigua o la millora de la qualitat lumínica.

Després de la resolució de la subvenció, en la qual Castelló ha obtingut una puntuació alta que li ha permés obtenir la totalitat de l’ajuda sol·licitada per a aquest projecte, la tramitació segueix per part de l’Ajuntament amb els treballs de licitació de la redacció del projecte i de l’execució de l’obra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari