Castelló cedeix la gestió i ús de La Pineda per a la seua reobertura com a centre de dia d'Alzheimer

Marco entrega les claus a la Fundació Alzheimer Salomé Moliner i ressalta el treball i la inversió municipal per a reobrir el servei

Castelló cedeix la gestió i ús de La Pineda per a la seua reobertura com a centre de dia d'Alzheimer
20/10/2020 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha fet lliurament hui de les claus del centre municipal La Pineda a la Fundació Alzheimer Salomé Moliner, que ho gestionarà durant els pròxims 10 anys. L’Ajuntament de Castelló ha formalitzat així la concessió de la gestió i ús del centre, fent un pas decisiu per a atendre una reivindicació social de la ciutat, complint un compromís adquirit en 2015, i reobrir un centre que es va tancar en 2012. Marco ha entregat les claus al president de la Fundació, Emilio Marmaneu, acompanyada del regidor d’Urbanisme, José Luis López, la regidora de Benestar Social, Mary Carmen Ribera, i la gerent d’AFA Castelló, Silvia Ramos, a més d’un altre membre de l’associació, José Ramón Royo.

«Hui simbolitzem amb aquest lliurament de claus la concessió a la Fundació Alzheimer Salomé Moliner per al centre terapèutic i específic per a persones amb Alzheimer i altres demències de Castelló», ha assegurat l’alcaldessa. «Aquesta concessió permetrà la reobertura d’un servei indispensable, que també hem dignificat amb unes instal·lacions totalment noves i amb les dotacions i serveis necessaris per a complir amb la seua funció», ha reconegut Marco. «La Pineda és ara una instal·lació digna i moderna, amb tots els serveis necessaris i de propietat municipal», ha ressaltat Marco. «Hui és un dia d’alegria per a la ciutat i per als familiars i malalts d’Alzheimer, perquè tindran a Castelló un centre en condicions. Aquest centre és un exemple del nostre compromís amb els col·lectius més vulnerables i per les polítiques socials que milloren el benestar de les persones i la qualitat de vida de les famílies», ha ressaltat l’alcaldessa.

El president de la Fundació Alzheimer Salomé Moliner, per la seua part, ha agraït el treball de l’Ajuntament perquè Castelló puga disposar d’un servei adequat d’atenció als familiars i malalts d’Alzheimer. «Aquestes claus que ens entrega hui l’Ajuntament ens permetran reobrir un centre tancat en 2012 i que és vital per a aquesta ciutat», ha destacat.

Cal recordar que en 2017, l’Ajuntament va adquirir la part de Tetuan XIV que era de propietat privada (entre ells els terrenys on La Pineda havia donat servei durant 12 anys) per 6 milions d’euros, als quals cal sumar altres 1,3 milions d’euros d’inversió en les dues fases de les obres de rehabilitació i ampliació del centre que permetran reobrir-lo.

El centre, tancat en 2012 a conseqüència de les polítiques de retallades dels governs del PP, podrà reobrir amb una capacitat de 56 persones per a oferir una atenció diürna especialitzada a persones que precisen d’ajuda per a la realització de les activitats bàsiques i/o instrumentals de la vida diària, amb l’objectiu de mantindre, preservar o millorar la funcionalitat dels usuaris i servir de suport a les famílies.

Les obres s’han dut a terme en dues fases. Una primera que va consistir en la rehabilitació de l’edifici de l’antiga infermeria de Tetuan XIV (on se situava el centre); i una segona que va ser la construcció d’un edifici annex que amplia les dependències inicials. La superfície total construïda és de 1.000 metres quadrats i la superfície total d’actuació, incloent les zones enjardinades, és de 2.000 metres quadrats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari