Castelló celebra el cicle Queerzzine per la visibilitat LGTBI

Del 6 al 10 d’abril, el Menador acull la projecció de cinc cintes que reivindiquen la diversitat, la inclusió i els drets socials

Castelló celebra el cicle Queerzzine per la visibilitat LGTBI
02/04/2021 -

La Regidoria de Feminismes i LGTBI de Castelló col·labora amb l’organització de la 5a edició del cicle Queerzzine. Les cinc pel·lícules seleccionades es podran veure al Menador Espai Cultural, a partir del 6 d’abril. Les projeccions dels films seran a les 19.00 hores, amb entrada gratuïta fins a completar aforament.

El Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de Castelló col·labora amb l’organització d’aquest cicle de cinema d’autor que “més enllà de visibilitzar les realitats de les persones LGTBI, també busca normalitzar la diversitat, treballar per una inclusió real i defensar els drets socials a favor de la igualtat”, com ha explicat l’edil de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz.

Així doncs, el 6 d’abril s’iniciarà el cicle de cinema Queerzzine amb la projecció de ‘La Generació Silenciosa’. El director d’aquest documental, Ferran Navarro-Beltran, estarà present durant la presentació i, posteriorment, hi haurà un debat. Aquest film pretén servir d’homenatge a les persones LGTBI, les quals van haver de viure la seua sexualitat en secret durant tota la vida. Més avant, el 7 d’abril es presentarà ‘Las Mil y Una’, de Clarisa Navas. L’autora conta, mitjançant aquest film, la seua pròpia experiència personal durant l’adolescència a la ciutat on va crèixer, Buenos Aires.

Dijous 8 d’abril es projectarà ‘Dating Amber’, del director de ‘The Cured’ (2017), David Freyne, en una estrena exclusiva a Castelló. Aquesta comèdia romàntica està dirigida, majoritàriament, al públic adolescent. Explica la història de dos joves homosexuals a la ultracatòlica Irlanda rural dels anys 90. ‘Dating Amber’ s’inspira en les mateixes vivències del director, qui utilitza l’humor i la música per contar la seua història.

El cicle Querzzine continuarà el divendres, 9 d’abril, amb ‘Vento Seco’, del director Daniel Nolasco. El film tracta la sexualitat de dos homes, els quals treballen a una fàbrica de Brasil en un entorn molt masculinitzat. El dissabte, 10 d’abril, tancarà el cicle de cinema ‘El Viaje de Monalisa’, de Nicole Costa. Mostra la història d’Ivan Ojeda, un prometedor escriptor i dramaturg xilé que ha viscut 17 anys a Nova York dedicant-se a la prostitució sota el nom d’Iván Monalisa. Nicole Costa pretén discernir els motius pels quals Monalisa va decidir autoaïllar-se i descobrir la seua sexualitat.

Aquesta proposta cinematogràfica completa l’agenda d’activitats culturals per als dies de Pasqua, impulsada des de l’àrea de Cultura. A les representacions al teatre del Raval, entre l’1 i el 9 d’abril) cal sumar l’oferta de tallers, projeccions, i exposicions del Planetari de Castelló, totes dues opcions amb activitats de caràcter familiar.

Cal recordar que, a tots els espais municipals implicats en aquesta programació serà obligatori l’ús de la mascareta i el compliment de la distància interpersonal així com seguir la resta de protocols sanitaris derivats de la pandèmia de la Covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari