Castelló celebrarà el Dia del Medi Ambient amb una replantació d'espècies

Castelló celebrarà el Dia del Medi Ambient amb una replantació d'espècies
31/05/2021 -

L’Ajuntament de Castelló celebra aquest cap de setmana el Dia Mundial del Medi Ambient posant el valor el seu entorn natural amb una ruta interpretativa organitzada per la Regidoria de Transició Ecològica aquest diumenge al Paratge Natural Municipal de la Magdalena, dins de la campanya Celebrem amb la Natura. L’activitat també inclourà el seguiment de les replantacions d’espècies realitzades en els últims mesos.

«El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient i aquest any ho fem en un context molt particular, amb el repte d’impulsar una reactivació econòmica postcrisi de la covid lligada a les polítiques de lluita contra el canvi climàtic i conservació i millora del territori. La transició ecològica és una de les principals estratègies del pla de recuperació de la Unió Europea, per això és important posar l’èmfasi en el fet que els nostres boscos i els nostres ecosistemes són la major riquesa», explica Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica. «Dins de la campanya anual de Celebrem amb la Natura volem aprofitar aquest dia per a animar al veïnat a conéixer el Paratge de la Magdalena i l’entorn del Desert de les Palmes, que és el pulmó més gran verd del terme i que cal cuidar i conservar», ha afegit.

La jornada tindrà lloc aquest diumenge 6 de juny des de les 10.00 a les 13.30 hores. Començarà amb un seguiment de les plantacions d’espècies autòctones que Celebrem amb la Natura va dur a terme el 31 de març en la Magdalena. Els assistents revisaran les fitxes elaborades en la primera fase, comprovaran el seu estat i faran un reg col·lectiu. A continuació hi haurà una ruta de senderisme interpretatiu de 5 quilòmetres fins a la Font de la Salut en la qual l’organització donarà compte de diferents qüestions mediambientals. L’acte finalitzarà amb un joc que subratllarà la importància de cuidar el nostre entorn.

Les persones interessades poden inscriure’s mitjançant el web naturacastello.es o el correu electrònic info@itinerantur.com.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari