Castelló celebra el Dia Sense Cotxe amb TRAM gratuït i obertura de carrers del centre per a vianants

Així acomiada la Setmana Europea de la Mobilitat, que té com a objectiu promoure hàbits més sostenibles en el conjunt de la societat

Castelló celebra el Dia Sense Cotxe amb TRAM gratuït i obertura de carrers del centre per a vianants

Els protagonistes d’aquest dimecres són els vianants. I és que, des de fa quatre anys, els municipis valencians s’uneixen a la Setmana Europea de la Mobilitat amb diferents iniciatives per a fomentar hàbits més saludables entre la ciutadania. Hui, per a culminar amb aquesta edició, Castelló celebrarà el Dia sense Cotxe amb transport públic gratuït i corts al trànsit en el centre i donar exemple, així, dels beneficis que suposa desplaçar-se a peu o a través de vehicles menys contaminants.

En concret, segons ha assenyalat la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, les tres capitals valencianes tindran hui el seu transport públic dependent de la Generalitat gratuït. Per això, l’accés als autobusos del TRAM de Castelló no requerirà títol de transport des de l’inici del servei fins al final.

Així mateix, la regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Castelló també ha anunciat que aquest dimecres s’obrirà els carrers del centre als vianants i es tallarà el trànsit en aquesta zona, excepte a vehicles no contaminants i serveis de càrrega i descàrrega. Els talls de trànsit seran a la plaça de la Pau, carrer Gasset, avinguda Rei En Jaume, carrers Saragossa, Navarra, Arrufat Alonso, plaça Clavé i carrers Sant Lluís i Comte Pestagua.

Una activitat de reivindicació de l’espai públic per a la ciutadania que s’uneix a la macrobicicletada escolar, que se celebrarà al Parc Ribalta amb els alumnes i alumnes dels col·legis Bernat Artola, Carles Salvador, Enric Soler i Godes, Gaetà Huguet, Illes Columbretes, Jaume I, Manel Garcia Grau i Vicent Artero. L’ajuntament l’havia prevista per a hui, però per previsió meteorològica se celebrarà en una altra data per confirmar.

En aquest sentit, gran part de les activitats vinculades a aquesta celebració van dirigides a conscienciar a les generacions més joves. Enguany, a través del ‘Park(ing) Day’ del passat dissabte, la capital de la Plana ha acollit tallers infantils sobre mobilitat sostenible, saludable i segura, un circuit de bicicletes o jocs tradicionals perquè els més xicotets aprenguen la relació entre la mobilitat i la seua salut.

Per part de la conselleria, enguany ha posat en marxa la campanya ‘Hui Descansa el Cotxe’ amb el lema ‘Canta al So de la Mobilitat Sostenible’, dirigida a col·legis públics i privats de tota la Comunitat Valenciana. “L’objectiu de totes les administracions públiques ha de ser convergir cap a l’impacte zero per a avançar en el canvi cultural que consolide una mobilitat i unes ciutats més sostenibles i en la consecució d’espais amb menys soroll i contaminació i més qualitat de vida”, ha destacat el conseller, Arcadi España.

El nou accés al centre: premiat per reduir les emissions i donar més espai a vianants

Castelló celebra aquest Dia del Cotxe amb la reivindicació de guanyar espai per al vianant mentre es respecta el medi ambient. I precisament aquestes dues qüestions són les que han atorgat el segon premi dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible en la Comunitat Valenciana a l’Ajuntament, concretament en la categoria de grans ciutats.

El guardó posa en valor la implantació del nou sistema d’accés restringit a la zona del centre històric a través de càmeres de videovigilància, “que contribueix a reduir emissions i pacificar el trànsit, guanyant espai per al vianant”, va destacar ahir el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, en recollir el guardó.

D’aquesta manera, el consistori celebra el “reforç” de la Generalitat al nou sistema, actualment parat després de rebre múltiples queixes de veïns i veïnes i comerciants de la zona. Davant això, s’ha prorrogat almenys fins a novembre el període informatiu i s’està treballant en les sancions que s’imposaran llavors perquè el cost per infringir el sistema siga “sensiblement menor” a l’establit en el primer període de funcionament, equiparant-ho al qual s’aplica en altres ciutats amb un sistema similar, assegura el consistori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari