Castelló celebrà la Festa per la Llengua el diumenge al Parc Ribalta

Baix el lema “Som i serem paraules” varen participar més de 60 escoles i entitats de la capital de La Plana

Castelló celebrà la Festa per la Llengua el diumenge al Parc Ribalta
15/04/2019 -

L’ajuntament de Castelló, junt a col·lectius per la llengua i la cultura de Castelló, organitzen la Festa per la Llengua que es va celebrar el passat diumenge 14 d’abril al Parc Ribalta a partir de les 10 del matí. Amb la col·laboració de més de 60 escoles i entitats culturals de la ciutat han aconseguit que Castelló es plene d’esdeveniments culturals en valencià en els últims dies.

Aquesta Festa per la Llengua va ser la segona que es celebra en 2019, després de l’èxit que va tenir la organitzada a Nules (Plana Baixa) a principis de març. Però, encara que les celebracions centrals foren el diumenge, durant el mes d’abril s’han succeït tota una sèrie d’actes culturals al municipi. Les castellonenques i els castellonencs han pogut gaudir del cicle de cinema en valencià al Teatre del Raval, on s’han projectat pel·lícules com “Incerta Glòria” o “M’esperaràs”. El divendres va arrancar el cap de setmana festiu amb l’entrega dels premis Sambori a Vila-real i el concert al pub Terra del grup Herba Negra, conegut per les seus cançons de rap en valencià.

El plat fort fou diumenge, amb els tallers i jocs al parc per a que els xiquets i xiquetes de la ciutat gaudisquen de la festa. El dia va començar amb el cercavila de les 10.00 hores. Al llarg del matí es desenvoluparen un munt d’activitats programades, entre les que cal destacar els jocs populars locals, el taller de Boli i el de Pilota, i el de TV i ràdio. A més, una actuació de danses infantils, una exhibició de la Muixeranga de Castelló i a les 16.00 hores, per a tancar la Festa per la Llengua, els menuts es divertiren amb el teatre al carrer d’Scuraplats i l’obra “Satsuma 3.0”, sobre el canvi climàtic.

Però la festa no acabarà ací ja que del 16 al 18 de maig es celebrarà el 2n Congrés Castelló Educa i el 4 de juny el XIV Premi Vicent Marçà, tots dos actes englobats dins de la Festa per la Llengua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari