Castelló celebra sobre rodes el primer aniversari del renovat Camí La Plana impulsat per Europa

Castelló celebra sobre rodes el primer aniversari del renovat Camí La Plana impulsat per Europa
13/12/2020 -

Castelló ha celebrat aquest diumenge i sobre rodes el primer aniversari del renovat Camí La Plana, transformat en un corredor verd i per a ciclistes i vianants de 3,8 quilòmetres gràcies al cofinançament de l’Ajuntament i Europa. El 13 de desembre de 2019 la capital de la Plana obria al públic una connexió directa amb el Mediterrani “més segura, sostenible i accessible” i un nou espai “per a gaudir de l’esport i l’oci a l’aire lliure”, ha recordat l’alcaldessa, Amparo Marco.

Amb motiu d’aquest primer aniversari, el Consistori ha organitzat una campanya promocional per a donar a conéixer a la ciutadania les prestacions d’aquest corredor i el seu potencial per a l’oci saludable, així com per a divulgar els beneficis de l’ús de la bicicleta i dels sistemes de transport sostenibles al qual convida el nou Camí La Plana. La iniciativa s’ha completat amb la instal·lació d’un photocall que ha animat a les i els usuaris a fotografiar-se abans d’iniciar la ruta cap a la mar. A més s’han distribuït jupetins reflectors reglamentaris per a ciclistes sota el lema Amb bici, guanyes. Per tu, per la ciutat en la qual et mous i per l’aire que respires.

La transformació del Camí La Plana, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Ajuntament, va sumar 4.504.000 euros de pressupost i és una de les dotze operacions incloses en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Integrat i Sostenible EDUSI-Transforma Castelló, que projectarà a la ciutat inversions per 20,2 milions d’euros fins a 2022.

El nou Camí La Plana ha suposat un reforç de la seguretat per al trànsit rodat, gràcies al límit de velocitat de 50 quilòmetres per hora, la instal·lació de set guals i la separació física de la zona de circulació rodada i la reservada a bicicletes i vianants; i ha beneficiat a la ciutadania que resideix en la zona en millorar l’accés als seus habitatges.

L’element més carismàtic d’aquesta operació és la implementació d’un carril per a bicis i vianants de 3,8 quilòmetres que transcorre en paral·lel a l’emblemàtica séquia de la Plana que vertebra el camí, descoberta en l’últim dels seus trams i el valor de la qual s’ha reforçat amb un mirador en l’extrem aquest del vial, en el terme del Grau.

Aquest carril ciclista incorpora 23 bancs amb arbres per a garantir l’ombra; i quatre fonts, dues d’elles amb doble si adaptades a persones amb mobilitat reduïda. També s’han col·locat 20 passos de vianants, marcats superficialment sobre la vorera per a les persones invidents.

El paviment del renovat Camí La Plana s’ha realitzat amb asfalt fonoabsorbent per a mitigar la contaminació acústica, i s’ha apostat per enllumenat de baix consum en tot el vial. Aquest és un dels majors canvis del renovat Camí La Plana, que abans de les obres mancava d’il·luminació. Ara 160 fanals dobles (amb un braç cap a la calçada i un altre cap a la via de ciclovianants) i amb tecnologia LED garanteixen la correcta il·luminació del traçat.

“Sens dubte, un any després de la seua posada en marxa, podem continuar dient que el nou Camí La Plana és un projecte que crea ciutat, que la reconverteix és un espai més amable on les distàncies entre les persones que l’habiten desapareixen”, ha conclòs Marco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari