Castelló celebra Sant Cristòfol i recupera la benedicció de vehicles i el repartiment de cintes

Aquest cap de setmana la ciutat celebra la festivitat del patró tornant als seus orígens i la plaça Major com a gran escenari

Castelló celebra Sant Cristòfol i recupera la benedicció de vehicles i el repartiment de cintes

Castelló celebra aquest cap de setmana les festes de Sant Cristòfol 2023 i ho fa, a més, amb una volta als seus orígens. Com a novetats, l’Ajuntament de Castelló ha anunciat que es recuperarà la tradicional benedicció de vehicles i el repartiment de cintes.

La regidora de Festes, Noelia Selma, ha destacat que “Sant Cristòfol és un dels patrons de la ciutat i li donarem a aquesta festivitat la importància que mereix”. Així, la recent arribada al càrrec, ha afegit que l’aposta “per les tradicions serà una constant al llarg del calendari festiu, sempre de la mà de les associacions i col·lectius, en aquest cas amb la Gestora de Gaiates, implicats a donar continuïtat a la celebració dels nostres orígens i a difondre els nostres senyals d’identitat”.

Festes de Sant Cristòfol de Castelló 2023

Així, les festes en honor a Sant Cristòfol se celebren aquest divendres i dissabte a la ciutat, amb la plaça Major com a gran escenari. Els actes arranquen aquest divendres a les 20.00 hores amb un concert en la plaça a càrrec de la Banda Municipal de Castelló, sota la batuta del director Marcel Ortega Martí.

El dissabte, a les 12.00 hores, serà la celebració de la missa en honor al patró en la cocatedral de Santa Maria. Després del volteig de campanes, es beneirà als vehicles i els i les participants rebran la cinta commemorativa de la festa.

A la vesprada, a les 20.30 hores, serà el lliurament de premis de la Gestora de Gaiates referents a les presentacions de Gaiata i premis de fotografia al Palau de la Festa. I posteriorment serà el sopar de pa i porta, on tota la ciutadania està convidada, per a acomiadar la festivitat, tal com ha explicat la regidoria de Festes.

Així mateix, després del sopar s’oferirà un espectacle amb coreografies a càrrec de les padrines, presidents i corts d’honor de cada sector, on també participaran les màximes representants de les festes de 2023.

Enguany la programació en honor a Sant Cristòfol comptarà també amb homenatge de les Reines de les Festes a les comissions de sector que no es va realitzar en les passades Festes de la Magdalena. Serà el moment en el qual Selene Tarín i Alejandra Sáez dirigisquen els seus discursos a les comissions de sector.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari