Castelló estalvia un 25% en emissions de CO₂ amb la incorporació a la seua flota de tres vehicles de gas

Marco aspira a conduir la ciutat cap a un model 100% sostenible i reduir així la petjada de carboni

la alcaldesa de Castelló, Amparo Marco en la entrega de coches rco

Castelló estalvia un 25% en emissions de CO₂ amb la incorporació a la seua flota de tres vehicles de gas
12/07/2019 -

El servei municipal de brigades incorpora tres vehicles de Gas Natural Comprimit a la seua flota. Es tracta de dos camions per a fer treball d’obres i neteja i d’una furgoneta de gran capacitat destinada a labors de transport. Amb aquesta inclusió, la flota ja disposa d’onze vehicles de gas, una tecnologia que redueix les emissions de CO₂ un 25% i d’òxids de nitrogen un 80%. Aquesta aposta, emmarcada en el projecte d’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), està cofinançada pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Ajuntament de la capital de la Plana.

Al lliurament dels vehicles han acudit l’alcaldessa Amparo Marco i el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro. Marco ha recordat que una ciutat sostenible és un dels punts clau de l’Acord de Fadrell, de manera que “hem assumit des d’un principi el nostre compromís amb la millora de la qualitat de l’aire, un objectiu que ens condueix cap a una ciutat 100% sostenible i reduir així la petjada de carboni”. Per part seua, Navarro ha assegurat que “en la lluita contra el canvi climàtic cada detall és important i cada gram de CO₂ que aconseguim evitar contribueix a millorar i a garantir la nostra ciutat i el nostre planeta”.

En aquesta línia, cal destacar que la tecnologia a gas, a més de la reducció d’emissions, comporta una sèrie de beneficis. D’una banda, contribueix a pal·liar la contaminació acústica de la ciutat, ja que un motor a gas natural a penes fa soroll. Per un altre, suposa un estalvi per al consistori, ja que omplir el depòsit costa al voltant d’un 30% menys que el gasoil i un 50% menys que la gasolina.

Aconseguir una flota de vehicles municipals de baixes emissions forma part d’un projecte integrat d’eficiència energètica municipal que engloba accions en l’enllumenat, edificis municipals i equipaments municipals, així com la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics públics, amb doble presa, distribuïts entre les àrees estratègiques de la ciutat. Tot això per a reduir el volum d’emissions contaminants i gasos d’efecte d’hivernacle, millorar la ràtio energètic-econòmica i promoure la sensibilització social en l’ús d’aquest tipus de solucions de mobilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari